Bivši hajdukovac zabio dva gola Italiji. Slovenci izgubili od Danske

Foto: EPA

ODIGRANE su četiri utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo u terminu od 20:45, a plasman na smotru u Njemačkoj izborila je Danska. Ovo su rezultati večeri.

Italija - Makedonija 5:2

Italija je stigla do važne pobjede protiv Makedonije u skupini C. Izgledalo je da će momčad Luciana Spallettija lagano doći do sva tri boda s obzirom na to da je prvo poluvrijeme okončala s prednošću 3:0. Dva gola zabio je Federico Chiesa, a jedan Matteo Darmian.

No Makedonija je na krilima bivšeg igrača Hajduka Janija Atanasova zakomplicirala utakmicu. Atanasov je ušao na poluvremenu umjesto Dinamovog kapetana Arijana Ademija i postigao dva pogotka - prvo je pogodio glavom u 52. minuti, a nakon toga je u 74. minuti uz dosta sreće matirao Gianluigija Donnarummu udarcem s distance.

Ipak, Giacomo Raspadori golom u 81. minuti osigurao je pobjedu domaćih, da bi je u sudačkoj nadoknadi podebljao Stephan El Shaarawy. Italiji u zadnjem kolu treba bod u Ukrajini za plasman na Europsko prvenstvo.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK UTAKMICE.

Engleska - Malta 2:0

Engleska je poprilično neuvjerljivom predstavom svladala Maltu. Poveli su Englezi već u osmoj minuti autogolom Enrica Pepea, a konačnih 2:0 postavio je Harry Kane u 75. minuti.

Danska - Slovenija 2:1

Slovenci su propustili priliku već sada osigurati izravan plasman na Euro, dok je to učinila Danska. Poveli su domaći preko Joakima Maehlea u 26. minuti, da bi Erik Janža samo četiri minute kasnije poravnao rezultat. Ipak, Danci su do tri boda došli golom Thomasa Delaneyja u 54. minuti. Momčadi Matjaža Keka za plasman na Euro dovoljan je bod u zadnjem kolu u domaćem srazu s Kazahstanom.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK UTAKMICE.

Poljska - Češka 1:1

Svoj nastup u kvalifikacijama završila je Poljska, koja će mjesto na Euru tražiti putem dodatnih kvalifikacija. Poljacima je trebala pobjeda nad Češkom da bi imali ikakve šanse za izravan plasman, no do nje nisu stigli iako su poveli u 38. minuti preko Jakoba Piotrowskog. Tomaš Souček poravnao je na 1:1 u 49. minuti, a to je bio i konačan rezultat. Česi su tako stigli nadomak plasmana, treba im samo bod u zadnjem kolu protiv Moldavije.