Bivši igrač Bayerna: Ludnica je što Modrić i Kroos rade

Foto: Profimedia

DIETMAR HAMANN (49), bivši njemački reprezentativac i nekadašnji igrač Bayerna i Liverpoola, u kolumni za njemački Sky pisao je o Toniju Kroosu, ali se dotaknuo i njegova suigrača iz Real Madrida Luke Modrića. Među ostalim, spomenuo je prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka u kojoj su Real i Manchester City na Santiago Bernabeuu odigrali 1:1.

Eduardo Camavinga i Modrić pokrenuli su akciju koju je Vinicius Junior pretvorio u pogodak Reala, nakon čega je Kevin De Bruyne u drugom dijelu zabio za izjednačenje. Kroos je igrao do 84., a Modrić do 87. minute. "Ludnica je to što Kroos i Modrić s 33 odnosno 37 godina rade u veznom redu.

Uvijek su korak ili dva ispred svojih protivnika, zato još uvijek igraju na najvišoj razini. Kroos sa svim titulama neće biti samo najuspješniji njemački igrač ikad već, po mojem mišljenju, i najveći ikad", napisao je Hamann.

"Bellingham možda želi napraviti iskorak te učiti od Kroosa i Modrića"

Dotaknuo se i Judea Bellinghama, mladog veznjaka Borussije Dortmund i engleske reprezentacije, kojeg se mjesecima povezuje s prelaskom u najveće europske klubove. Po svemu sudeći, uskoro će karijeru nastaviti upravo u Realu, a otprije ga zovu Modrićevim nasljednikom. Marca je objavila kako će Real za njega platiti 120 milijuna eura, čime će postati najveći ulazni transfer u povijesti kluba.

"Ne bi mu škodilo ostati još jednu sezonu u Borussiji Dortmund, a ove osvojiti Bundesligu i zatim igrati Ligu prvaka. A možda želi već sada napraviti iskorak kako bi učio od Kroosa i Modrića. Obojica će vjerojatno produljiti ugovore s Realom", napisao je Hamann.

Modrić je 2012. godine stigao u Real iz Tottenhama. S madridskim klubom osvojio je sve i dosad je za njega odigrao 482 utakmice, postigavši 37 i asistiravši za 77 pogodaka. Kroos je došao 2014. iz Bayerna. Tijekom devet godina provedenih u Madridu upisao je 411 nastupa, 27 golova i 88 asistencija.