Bivši igrač Hajduka: Krenuo sam raditi na benzinskoj, a onda me Štimac nazvao

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

DARIO DAMJANOVIĆ (42), bivši reprezentativac BiH i danas trener Čelika iz Zenice, prisjetio se zanimljivih detalja burne karijere, u kojoj je igrao od Bosne do Hajduka, preko ruskog Dalekog istoka do Njemačke, Hong Konga i Srbije. Gostovao je u podcastu (IN)Direkt, gdje se prisjetio svog perioda u Hajduku za koji je igrao od 2004. do 2008. godine, a ondje ga je doveo Igor Štimac iz Modriče.

"Štimac je stigao Mercedesom s naočalama na glavi, nikad neću zaboraviti tu scenu"

"Sjedio sam u kafiću s prijateljima, a tada je bilo popularno da ljudi zovu s lažnih brojeva i lažno se predstavljaju kao novinari. Meni zazvonio telefon, vidim hrvatski broj, s druge strane se čovjek predstavio kao Igor Štimac. Bio sam iznenađen, ništa nisam povezao. Kad me pitao jesam li zainteresiran da dođem u Hajduk, rekao sam da mi nije do zezancije u tom trenutku jer sam već dogovorio s ujakom da radim kod njega na pumpi."

Damjanović je tada zarađivao oko 100 eura: "Rekao mi je samo da imam vremena sutradan do 12 sati da dođem na Poljud ako želim. Rekao sam mu da nemam kako doći do tada, a on je samo odgovorio - tko ima želju, nađe način. Rekao sam sve to prijateljima, oni su se smijali i govorili da se sa mnom netko šali."

"Nazvao sam potom pokojnog Milana Jelića, koji je saznao da je Hajduk doista zainteresiran za mene. Nazvao sam prijatelja i rekao mu da me vozi za Split, da će Hajduk pokriti troškove puta, ako to ne urade, da ću mu ja vraćati na rate. Otišli smo i stigli na Poljud oko 11 ujutro. Štimac je stigao Mercedesom s naočalama na glavi, nikad neću zaboraviti tu scenu, platio je momcima koji su me dovezli i odveo me u kancelariju."

"Otišao sam u Split samo s četkicom za zube, nisam imao ni kaladont"

Nije mogao vjerovati što se događa: "Kad sam vidio ugovor, pitao sam ga prvo koliko je to para jer nisam u tom trenutku mogao napraviti konverziju iz kuna u konvertibilne marke. Od euforije i adrenalina nisam ni znao što potpisujem. Da ne bude zabune, sve je bilo regularno. Otišao sam u Split samo s četkicom za zube, nisam imao ni kaladont. Ne stidim se toga, to je moj život i treba biti poticaj svima koji misle da je nešto nemoguće."

Karijeru je završio prije pet godina u Modriči. Igrao je još za Radnički Obrenovac, Borac Šamac, Luch-Energyju, Kaiserslautern, Čelik, Novi Pazar, Jagodinu, Sun Pegasus, OFK Beograd i Zvijezdu iz Gradačca. Za reprezentaciju BiH u 17 nastupa ima dva gola, a kao trener je vodio Zvijezdu, Orašje, Marsoniju, Vis Simm-Bau, a od 2023. vodi Čelik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.