LIGA PRVAKA

Bivši igrač Nizozemske: De Jong u Barceloni igra s 50 kila krumpira na leđima

Foto: REUTERS/Albert Gea

RON VLAAR (36), u prošlom desetljeću kapetan velikana Feyenoorda i Aston Ville te ključni igrač nizozemskog osvajanja bronce na SP-u 2014., nakon debakla Barcelone u Ligi prvaka pozvao je veliku nizozemsku zvijezdu da napusti palog katalonskog giganta.

Barcelona je porazom od Bayerna (3:0) u zadnjem kolu skupine ispala iz Lige prvaka. Posljednji put joj se to u tako ranoj fazi dogodilo prije 21 godinu.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kao stručni komentator nizozemske televizijske postaje RTL 7, stoper koji se umirovio na kraju prošle sezone poručio je sunarodnjaku koji je bio jedan od najboljih veznjaka svijeta, ali u najboljim godinama (24) stagnira u sve goroj Barci, da mora napustiti klub kako bi do kraja ostvario svoj ogromni potencijal.

"De Jong u Barceloni igra kao da na leđima nosi 50 kila krumpira. Svi znamo koliko može dati na terenu, ali u ovoj momčadi to se nikako ne vidi. Mislim da je De Jong u Barceloni prava osoba na pogrešnom mjestu. Vrijeme mu je da ode iz Barcelone. Frenkie bi igrao potpuno drugačije za momčad kao što je Bayern. Niti se on prilagodio Barceloni niti se Barcelona prilagodila njemu i zato mora otići."

Grafika: Sofascore za IndexSport

De Jong je u ljeto 2019. došao u Barcelonu iz Ajaxa uz odštetu od 86 milijuna eura. Barcelonu je pojačao kako bi osvajao najveće trofeje, ali od dolaska tamo podigao je samo jedan Kup kralja. Ove sezone je, dakle, prerano ispao iz Lige prvaka, a nakon 15 kola La Lige njegova momčad je tek sedma, s čak 16 bodova manje od vodećeg Reala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.