Bivši igrač Reala optužio Španjolsku da je namjerno izgubila od Japana

Foto: EPA

UMIROVLJENI meksički napadač Hugo Sanchez optužio je Španjolsku, čiji je izbornik Luis Enrique, da je namjerno izgubila od Japana. Podsjetimo, Japan je u trećem kolu pobijedio Španjolsku 2:1 i završio na prvom mjestu skupine E Svjetskog prvenstva u Kataru, što znači da će u osmini finala igrati protiv Hrvatske. Španjolskoj je pripalo drugo mjesto te će u prvoj rundi nokaut-faze igrati s Marokom, koji je ispred Hrvatske osvojio skupinu F.

Novinar ESPN-a pitao je Sancheza tvrdi li da je Španjolska željela taj rezultat kako bi izbjegla Brazil u četvrtfinalu. "To vam tvrdim. Nisam bio ondje, nisam u glavi Luisa Enriquea, no on je zasigurno razmišljao koja je formula da izbjegne u četvrtfinalu Brazil", odgovorio je Sanchez, bivši igrač Real Madrida i Atletico Madrida.

Španjolska je povela golom Alvara Morate u 11. minuti, no Japanci su okrenuli preko Ritsua Doana i Aoa Tanake u 48. i 51. minuti. "Da, pritom je riskirao, ali takav je bio ulog", dodao je Sanchez.

Kostarika je u drugoj utakmici skupine E od 70. do 73. minute vodila protiv Njemačke te bi, da je ostao takav rezultat, ispala i Španjolska, a prošli bi Japan i Kostarika. "Nikada to neće reći. Mi treneri nikada nećemo priznati da smo pustili da nas pobijede. Ovdje se naprosto radilo o tome da je odlučio - biram radije to", izjavio je Sanchez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.