Bivši prvak: Čuo sam glasinu o Furyjevom kampu. Nadam se da nije istina

Foto: EPA, Screenshot: YouTube

TYSON FURY (35) i Oleksandr Usik (37) borit će se za ujedinjenje teškaških titula. Meč stoljeća održat će se 17. veljače u Saudijskoj Arabiji. Fury je prvak prema WBC-u, a Usik prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ringu. Fury se za borbu priprema upravo u Saudijskoj Arabiji, gdje je sparirao s nizom boksača kako bi spreman dočekao Usika.

Uoči borbe pojavila se priča da je Jai Opetaia (28) uzdrmao Furyja i potom nakon svega pet rundi sparinga napustio trening-kamp. Iako su predstavnici australskog borca u službenom priopćenju poručili da to nije istina i da borac nije dobio teške udarce, glasina se i dalje komentira u svijetu borilačkog sporta. Tako je o tome govorio i bivši prvak kruzer kategorije, Englez Johnny Nelson (57).

"Očekujem da će Fury pobijediti Usika, ali ako će se boriti kao protiv Ngannoua, bit će nokautiran"

"Čujem glasine o tome što se događa u Furyjevom kampu. Čujem to i pitam se je li ga sustiglo vrijeme?" rekao je Nelson u razgovoru za talkBOXING. Podsjetimo, Fury je posljednji meč odradio s MMA zvijezdom Francisom Ngannouom, koji ga je neočekivano namučio te je Kralj Cigana pobijedio tek sudačkom odlukom. Ngannouu je to bio prvi boksački meč u životu.

"Što se tiče Furyjeve posljednje borbe s Ngannouom, mislim da nije pokazao poštovanje prema protivniku. Očekujem da će pobijediti Usika, ali bit će nokautiran ako će se boriti kao protiv Ngannoua", smatra Nelson.

"Možda ću reći nešto što nije popularno - očekujem Furyjevu pobjedu, samo mislim da je izgubio koncentraciju u zadnjoj borbi. Nadam se da glasina koju sam čuo nije istinita", zaključio je Nelson, koji je od 1999. do 2005. bio prvak kruzer kategorije po WBO-u, dok je danas boksački analitičar.