EUROPSKE LIGE

Bivši suigrač opisao što je prvo primijetio na Modriću: Kao da je imao treće oko

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ večeras će s Real Madridom igrati još jedno finale Lige prvaka, ovoga puta protiv Liverpoola, kao i 2018. godine. Modrić je nakon Dinama igrao za Tottenham, u kojem je svlačionicu dijelio s umirovljenim engleskim nogometašem Darrenom Bentom, danas stručnim komentatorom.

Bent je u razgovoru za The Sun nahvalio kapetana hrvatske reprezentacije i jednog od najboljih veznjaka madridskog Reala u povijesti. "Kada je Luka došao u Tottenham, prvo što sam primijetio bila je njegova tehnika. Igrao sam protiv njega za Englesku, ali gledajući ga iz blizine vidiš da je nekoliko razina iznad ostalih", rekao je Bent.

"Bez obzira na to što pokušao, nisi mu mogao oduzeti loptu. Kao da je imao tri oka. Ne čudi me što unatoč godinama i dalje igra. Ali ne bih vjerovao da mi je netko rekao kako će i s 36 biti na ovoj razini. Apsolutno je nevjerojatan", komentirao je Bent.

"Uvijek je dobro jeo"

Bent je, rekao je, proučavao kako Modrić uspijeva i dalje biti među najboljima iako je pri kraju karijere. "Modrić se stalno istezao. Možda je zato tako gibak i fleksibilan. To možeš reći po načinu na koji se kreće s loptom. Uvijek je bio profesionalac koji se dobro hranio. Radio je dodatno u teretani. Sada se vide rezultati", misli Bent.

The Sun navodi kako Modrić možda nema smisla za humor zbog izjava na Svjetskom prvenstvu u Rusiju, kada je Hrvatska u polufinalu izbacila Englesku, čiji su navijači pjevali "it's coming home", misleći da se trofej svjetskih prvaka vraća u njihovu zemlju. No Bent to opovrgava, napominjući da se s Modrićem može šaliti.

"Možda godine nisu na strani Reala, ali njegovi igrači znaju kako pobijediti. Već smo to vidjeli ove sezone. A Modrić je u središtu svega. Luka je najbolji igrač s kojim sam ikad igrao. Vidio je dodavanja koja nitko drugi nije. Kada bih mogao imati jednu njegovu osobinu, bila bi to vizija. Vjerujem da može igrati do 40. godine", zaključio je Bent. Modrić je u Tottenhamu bio od 2008. do 2012. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.