TRANSFERI

Gorica objavila dolazak dvojice igrača. Stigao je bivši igrač Dinama

Foto: HNK Gorica

ČETIRI dana prije početka priprema za novu sezonu stigli su prvi novi igrači u Goricu. Novi igrači Gorice postali su 24-godišnji napadač Fran Brodić, koji je stigao iz drugoligaša Kustošije, te 19-godišnji branič Saša Marjanović, U-21 reprezentativac BiH, koji stiže iz zaprešićkog Intera, također iz 2. HNL. Obojica su potpisala ugovore do ljeta 2025. godine.

Prvi je fotografiranje s dresom Gorice, s brojem 11 na leđima, odradio Fran Brodić.

"Sretan sam što sam se napokon vratio u 1. HNL, ali i što sam potpisao za klub koji je u konstantnom usponu. Nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi iz kluba. Dosta dobro poznajem Goricu, pratio sam puno HNL, tako da znam otprilike što me čeka",  kazao je Brodić, kojem ovo nije prvi pokušaj u Gorici.

"Da, prije otprilike dvije godine došao sam na probu, ali u tom trenutku nisam bio ni fizički spreman za ovu razinu. Međutim, stvari su se u međuvremenu promijenile i, evo, sad sam ovdje."

Bio je veliki talent, a sada oživljava karijeru kroz Goricu

Ne tako davno Fran Brodić je slovio za jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa, prošao je i Belgiju i Italiju u živopisnoj, a još uvijek mladoj karijeri.

"Krenuo sam u Kustošiji, već s osam godina otišao u NK Zagreb i tamo ostao šest, sedam godina. Nakon toga sam imao ponude iz nekoliko velikih europskih klubova, no odlučio sam se na Dinamo, iz kojeg sam s 18 godina otišao u Club Brugge. Tamo sam proveo četiri godine, bio na jednoj neuspješnoj posudbi pa na kraju raskinuo ugovor i otišao u Italiju. Prvo sam bio u Cataniji, zatim u Reggiani, a u listopadu sam potpisao za Kustošiju, iz koje sam i krenuo na svoj nogometni put. Mislim da sam tamo igrao dobar nogomet i da sam zaslužio ovu šansu", vjeruje Brodić, koji ima jasne ciljeve za blisku budućnost:

"Nadam se da ćemo, najmanje, ponoviti prošlu sezonu. Ako ikako bude moguće, volio bih da bude i bolja, a osobno se nadam da ću što više igrati i što više doprinijeti ostvarenju svih ciljeva."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.