Esport

Bivši UFC-ov prvak otkrio: Većina nas igra igrice, ja sam do jaja u WoW-u

Foto: Getty Images/Gulliver Image

DEMETRIOUS "Mighty Mouse" Johnson, bivši prvak UFC-a u perolakoj kategoriji koji je rekordnih 11 puta zaredom obranio pojas, 12. listopada će se boriti na ONE Championship Flyweight World Grand Prix finalu u Tokiju. Tim povodom u intervjuu za MMA Fighting je izjavio kako smatra da je esport puno popularniji od mješovite borbe te je otkrio koji su svjetski borci najveći gejmeri.

>Besplatni Call of Duty za mobitele preuzet više od 20 milijuna puta

>Legendarni Ronaldinho radi vlastitu esport ekipu

Johnson, i sam veliki gejmer, ambasador je ONE Championshipa za mješovitu borbu i esport. Nedavno je u ONE uredima ugostio velikog Ho Kun Xiana, legendarnog igrača borilačkih videoigara, a dvojac je odigrao i nekoliko partija Street Fightera V. 

Na pitanje može li esport jednog dana prerasti MMA, Johnson je odgovorio: "Već je. Esport je puno popularniji od mješovite borbe. Sve ovisi o demografiji. Pogledajte samo Dota 2 finale, League of Legends finale, ma sam Twitch - iako je to više kumulativna stvar - ali tu su još Call of Duty, Rainbow Six Siege i lista se još nastavlja. U usporedbi s mješovitom borbom, imate UFC, imate ONE Championship, Bellator, Rizin, ali ti su događaji jednom, dvaput ili možda triput u mjesecu. Mislim da se svakog vikenda igra neki veliki esport turnir, i to ne samo u Sjevernoj Americi nego i u Europi, Aziji, bilo da se radi o League of Legendsu, Doti, Overwatchu ili Street Fighteru V."

"Popularnije je zato što to može svako činiti. Bilo tko može igrati videoigre. Ne može se svako boriti, ne odabire se svako boriti, nema svako samopouzdanja da se bori te nisu svi spremni trenirati i živjeti zdravo. Ali baš svaka osoba na svijetu može razumjeti kako pritisnuti tipku."

Johnson je otkrio i tko su najveći gejmeri među borcima: "Sve ovisi o igri. Neki su hardcore gejmeri kao Robert Whittaker, Martin Nguyen također. "The Super Samoan" Mark hunt jako voli Counter-Strike. Čuo sam i da je Paulo Costa veliki gejmer. Puno nas igra, ali igramo različite igre."

Nije Johnsona zaobišao ni hype oko WoW: Classica, igre stare 15 godina koja odnedavno proživljava novu mladost. "Do jaja sam u tome. Level 19 sam, radim na lockpickingu. Trebam napraviti to sranje kad dođem doma. Ali nikad ne dozvoljavam da mi videoigre utječu na trening. Nikad to nisam dozvolio."

Johnson je prošle godine igrao i na Fortnite turniru u sklopu E3 sajma, a vrlo dobro poznaje i druge igre, što potvrđuje da njegov interes za esport nije samo marketinške prirode.

U subotu, 12. listopada, Johnson će sudjelovati na priredbi ONE Championship Century: Part One u Tokiju, gdje će se boriti protiv Dannyja Kingada u One Championship Grand Prix finalu perolake kategorije. Borba večeri je ona između Angele Lee i Jingnan Xiong.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.