Bjegunac Mamić: Sažalio sam se na Vargu, pa sam Dinamu rekao da mu kupi jacuzzi

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell


ZDRAVKO MAMIĆ, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo, održao je konferenciju u Međugorju, svom skrovištu od Hrvatske i njenog pravosuđa.

Mamić je najavio da će iznijeti svoju istinu o nepravomoćnoj presudi na sudu u Osijeku, gdje je osuđen u lipnju, ali je prije izricanja presude pobjegao u BIH. Mamić je govorio i svojoj ulozi u aferi SMS.

Dinamovom službenom karticom plaćeni su  pola milijuna kuna vrijedna računalna oprema i masažna kada Franji Vargi, uhićenom u aferi SMS. Tako je nazvana po tome što je Varga, čovjek blizak HDZ-u i Zdravku Mamiću, optužen da je lažirao poruke tako da ispadne kao da ih je pisao bivši državni odvjetnik Dinko Cvitan i da u njima pravosudnim tijelima pod prijetnjom naređuje da gone i osude Zdravka Mamića.

Tim očitim falsifikatima Mamić je mahao proljetos na Dinamovom stadionu neposredno prije nego što će ga sud u Osijeku nepravomoćno osuditi na šest i pol godina zatvora zato što je oštetio Dinamo za 116, a državu za 12 milijuna kuna, te samo par sati prije svog bijega u Hercegovinu, "dokazujući" tako da mu šef DORH-a radi o glavi.

Mamić je ovako objasnio kako je došao u kontakt s Vargom:

"Ja sam mu se javio jer sam htio otkriti tko je nacrtao svastiku na Poljudu. Ja sam dao zaposleniku kontakt Varge. Varga me dočekao u Osijeku i dao mi stick kako on to vidi oko crtanja svastike. Ta saznanja sam podijelio sa šefom krima RH i nadležnim službama. Onda mi je rekao da ima za mene nešto važnije i molio me da mu pomognem. Govorio mi je da je bolestan. Ja sam njemu isporučio do uhićenja oko milijun i pol kuna. Meni je njega bilo žao. Kad sam dobio podatke o svastici, koje sam podijelio MUP-u. Mailove koje sam dobio od Varge dao sam odvjetniku Veljku Miljeviću, koji ih je proslijedio DORH-u. Ja s ničim nisam špekulirao. Dobio sam podatke za svastiku, dao sam ih policiji. Dobio sam podatke o mailovima i SMS-ovima, dao sam institucijama. 

Bjegunac Mamić ističe da je naredio u Dinamo da se jacuzzi i računalna oprema Vargi kupi jer se na njega sažalio:

"Ja sam čovjeku pomogao isključivo jer sam se sažalio. Ja sam u većem dijelu dok je trajala SMS priča bio u Međugorju, nisam mu mogao odavde slati novce pa sam zamolio prijatelje da mu uplate novce. Zamolio sam prijatelja u Dinamu da kupi određene stvari za Vargu. Dinamo je u moje ime kupio određene stvari i te novce prvom prilikom je moj brat vratio klubu."

Mamić tvrdi da je sud presudio da je Luka Modrić govorio istinu. Na opasku novinarke Indexa da sud nije tako presudio, već da je presudio da nema dokaza da je Modrić lagao, što ne znači da je govorio istinu, Mamić se obrušio na novinarku: "Ti najbolje znaš, ti si završila pravni fakultet."

Na upit novinarke Indexa ima li dokaz da je sud pogriješio u slučajevima aneksa ugovora Modrića, kaže da ima 19 dokumenata. "Vi ste posebno bili aktivni u praćenju suđenja, ali jasno je utvrđeno da nije dokazano bilo što od toga što se meni stavljalo na teret. Jedino ako mi hoćemo ovdje radit suđenje za suđenje. Hoćete da vam dam iskaze Modrića i Lovrena? Vi pitate gluposti, nije teret dokazivanja na meni. Što mene pitate, sud nije dokazao...", kaže Mamić.

"Što vi sad smatrate, je li ovo što ste vi i Modrić napravili legalno?", pitala je Indexova novinarka Mamića.

"Zar nemate malo mozga? Čekaj malo... Kaže se da sam ja oštetio Dinamo za toliko i toliko novaca. Zašto ne napišeš gdje je 28 milijuna? Napiši to i ja ću progutat tvoja govna. Gdje je 28 milijuna kuna? Kod Modrića i Lovrena. Ili smo mi svi u djelu ili nismo u djelu. Ja sam dovoljno puta objasnio koliko je to zloupotreba", napadao je Mamić Indexovu novinarku.

"Ti si jedan pokvareni monstrum, pokvareno đubre. Kako te nije sram, ja ti pročitam presudu, kako te nije sram. Ja ti zabranjujem da više govoriš. Ti si jedno smeće, smeće jedno malo. Maloprije sam ispričao da sam predao sve o Vargi DORH-u, sve sam vam pokazao", završio je Mamić svoje urlanje na novinarku Indexa.

Mamić je odbijao odgovarati na pitanja novinarke Indexa. "Ti si mućak", rekao joj je i nastavio se derati na nju: "Nisi ti hrvatsko novinarstvo. Napravila si me neželjenim čovjekom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.