TRANSFERI

Bjelica dobio bivšeg napadača Hrvatske. Santini može igrati za Osijek

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

KINESKI nogometni savez dostavio je HNS-u i Osijeku međunarodnu potvrdu za pravovaljanost registracije Ivana Santinija, koji odmah stječe pravo nastupa za klub Nenada Bjelice.

U obrazloženju stoji kako je u skladu s FIFA-inim Pravilnikom o statusu i transferima igrača i Pravilnikom o registraciji klubova i igrača HNS-a, Santini slobodan i može se registrirati za Nogometni klub Osijek. 

Njemu se dakle, odobrava privremena registracija za Osijek, a kako je sve obavljeno u vremenski predviđenom roku, za novi klub može zaigrati već u petak u Varaždinu. 

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Santini prije dva tjedna je predstavljen u Gradskom vrtu kao veliko pojačanje Osijeka, a već trenira s novim suigračima.

"Zadnju sam utakmicu odigrao prije tri mjeseca. Od tada stalno treniram. Vjerujem da sam na 70-80 posto svojih mogućnosti i da mi malo fali treninga s ekipom i da ću brzo uhvatiti tempo", izjavio je tada. 

Međutim, sve do sada nije mogao konkurirati za sastav jer njegovi papiri još nisu bili došli u Osijek. Razlog je to što je napadač jednostrano raskinuo ugovor sa sad već bivšim klubom Jiangsu Suningom pa su Kinezi odlučili stvari malo zakomplicirati.

Bivši hrvatski reprezentativac, koji će u svibnju napuniti 32 godine, s Osijekom je potpisao ugovor do kraja sezone uz opciju produljenja.

Santini je u Kinu otišao u ljeto 2019. godine iz Anderlechta za pet milijuna eura i u 31 nastupu je zabio 13 golova uz dvije asistencije. Prošle sezone je zabio pet golova u prvenstvu uz hat-trick protiv Henan Jianyea, ali nije bio standardni član prve postave.

U play-offu kineskog prvenstva zabio je jedan gol, a njegova momčad je na kraju osvojila kinesku Superligu. Santini je odlično igrao i pretprošle sezone kad je u Kinu došao na polovici prvenstva te je do kraja sezone zabio šest golova u deset utakmica.

Santini je najveći trag ostavio u belgijskom Kortrijku, za koji je zabio 32 te u francuskom Caenu za koji je zabio 27 golova. Dobrim igrama u Caenu dobio je krajem svibnja 2017. poziv u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu s Meksikom u Los Angelesu. Nakon toga je još četiri puta igrao za reprezentaciju, a zadnji put 2018. godine u prijateljskoj utakmici s Jordanom. Zanimljivo, Zlatko Dalić ga je uvrstio u prvu momčad u prvoj službenoj utakmici nakon osvajanja srebra na SP-u, ali je to završilo debaklom, porazom 6:0 kod Španjolske u prvoj sezoni Lige nacija. 

U HNL-u je Santini zadnji put igrao 2012. godine za Zadar. Za tadašnjeg prvoligaša je u 64 utakmice zabio 26 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.