transferi

Bjelica svog miljenika prodao Prosinečkom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MARIO ŠITUM (27) napušta Dinamo u prvom izlaznom transferu iz hrvatskog prvaka ove zime.

Polivalentni Dinamov igrač odlazi u Tursku gdje će potpisati za Kayserispor, koji odnedavno vodi Robert Prosinečki. 

Detalji transfera zasad su nepoznati, a sumnja se u simboličnu odštetu kojom je hrvatski prvak izašao u susret igraču koji je za Dinamo uvijek davao sve.

Šitum je bio jedan od omiljenih igrača Dinamovog trenera. Surađivali su u Speziji u sezoni 2014./15., a potom i u Legiji u sezoni 2017./18. Bjelica ga je u Dinamu koristio na čak četiri pozicije, obje krilne i bekovske. 

Za Dinamo je ove sezone sakupio 17 nastupa te pritom ubilježio gol i dvije asistencije, ali se našao na popisu onih igrača na koje Bjelica u nastavku sezone ne računa.

Šitum četvrti igrač koji je napustio Dinamo u siječnju

Ovim transferom Šitum se priključio Zoranu Kvržiću koji je pred koji dan finalizirao transfer iz Rijeke u Kayserispor kod Prosinečkog.

Također, Šitum je već četvrti igrač koji je napustio svlačionicu Modrih u siječnju poslije Ive Pinta koji je otišao na posudbu u Portugal, Marka Leškovića koji se kroz posudbu priključio Lokomotivi te Dinka Horkaša koji je nedavno potpisao i otišao na posudbu u Zrinjski iz Mostara.

Njegovim odlaskom Bjelica je ekipi priključio Iranca Sadegha Moharramija koji se vratio s posudbe iz Lokomotive te će uz Petra Stojanovića konkurirati na poziciji desnog beka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.