Blanka opet ostala neokrunjena: Richards i Bolt atletičari godine

BLANKA VLAŠIĆ i u drugom je pokušaju ostala bez naslova najbolje svjetske atletičarke. Nagrade za 2009. godinu pripale su Usainu Boltu i Sanyi Richards.

Naslov svjetske prvakinje u skoku u vis i najbolji rezultat u posljednje 22 godine (2.08 m na zagrebačkom Hanžekovićevom memorijalu), ujedno i drugi rezultat u povijesti, nisu bili dovoljni argumenti za Međunarodnu atletsku federaciju (IAAF).

U korist Sanye Richards presudila je činjenica da je, osim svjetskih naslova na 400 i 4x400 metara, Amerikanka pobijedila na svih šest mitinga Zlatne lige i podijelila “jack pot” s Jelenom Isinbajevom i Kenenisom Bekeleom.

Blanka je i prije dvije godine ostala u najužoj konkurenciji za naslov, ali tada je on otišao u ruke etiopske dugoprugašice Meseret Defar. Sanya Richards je, pak, uglednu nagradu, koja joj je dodijeljena na Gala večeri u Monte Carlu, osvojila drugi put u karijeri, prvi joj je put to uspjelo prije tri godine.

"Pitali su me hoće li osjećaj biti jednak onome prilikom osvajanja naslova svjetske prvakinje, i doista jest. Kad pogledam ostale konkurentice, znam da je ovaj izbor bio jako težak"; rekla je Amerikanka na konferenciji za novinare u nedjelju popodne.

Tada su i obznanjeni dobitnici priznanja, ali prema pravilima IAAF-a, njihova se imena u medijima nisu smjela objaviti sve do navečer kada su nagrade i dodijeljene.

I dok je kod atletičarki vladala neizvjesnost, u muškoj je konkurenciji nije bilo. Usain Bolt je i ove godine oduševio svijet svjetskim naslovima na 100, 200 i 4x400 metara te čudesnim svjetskim rekordima, 9.58 na “stotki” i 19.19 na dužoj dionici. Jamajčanin je atletičarem godine proglašen i lani.

"Ovo je velika čast, ova nagrada dokazuje da se sav trud isplatio", kazao je Bolt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.