"Monarh" Blatter želi izabrati nasljednika: "Platini će biti dobar predsjednik Fife"

PREDSJEDNIK Fife Joseph Blatter još je jednom pokazao kako je ta nogometna organizacija sve samo ne demokratska. Blatter je u maniri pravog monarha otkrio kako prije svog konačnog odlaska iz Fife želi postaviti sljedeću vladu, a kao nasljednika je predložio Michela Platinija, aktualnog predsjednika Uefe. Vjeruje kako će i nakon njegovog odlaska Europa zadržati vlast na čelnim pozicijama Fife.

"Platini će biti dobar predsjednik Fife. Spreman je, ako to želi, a mislim da duboko u sebi on to želi. Neće biti predsjednik kakav sam ja, jer smo svi različiti, ali bit će dobar predsjednik", rekao je Blatter kojemu mandat istječe 2015. godine.

"U nekoj točki morate stati. Pokušavam dosegnuti 2015. godinu. Idem prema kraju svog predsjedanja, ali želim postaviti novu vladu", dodao je Švicarac čija su četiri mandata obolježena optužbama za korupciju i mito te otkrićem brojnih skandala uključujući i onaj za namještanje domaćinstva svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine u Kataru i Rusiji.

I ovaj slučaj dobar je pokazatelj politike koju vodi krovna svjetska nogometna organizacija. Obzirom da je njen član i Hrvatski nogometni savez, ne čudi što smo slične riječi čuli i od aktualnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića. On je prošle godine nakon osvajanja novog (posljednjeg) mandata rekao kako svoje mjesto čuva za Davora Šukera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.