"Bližimo se danu kad će transferi iznositi po milijardu eura"

Foto: Getty Images / Guliver Image

TRANSFER Neymara iz Barcelone u PSG za rekordnih 222 milijuna eura podigao je puno prašine u svjetskom nogometu. Brojne legende, treneri i predsjednici klubova tvrde kako trenutačni sistem ne može još dugo opstati jer se vrte nevjerojatne cifre tijekom prijelaznih rokova. 

Jedan od najvećih protivnika svakako je Bayern, ali se s tim ne slaže trener Borussije Dortmund Peter Bosz, koji najavljuje da će ubrzo neki nogometaš biti plaćen i milijardu eura. 

"Novac koji je plaćen za Neymara uskoro će se smatrati normalnim za transfer nekog nogometaša. Bližimo se danu kada će transfer iznositi milijardu eura. Klubovi vrlo brzo vrate taj novac prodajom dresova i raznim drugim marketinškim aktivnostima", smatra Bosz.

Bivši strateg Ajaxa u njemačkoj momčadi ima kapitalca u Pierre-Emericku Aubameyangu, koji je ovog ljeta bio blizu odlaska s Westfalena. Željeli su ga kineski klubovi, Milan, PSG... Međutim, na kraju je ostao u Dortmundu, koji trenutačno drži prvo mjesto u Bundesligi. 

"On je više od nogometaša, veliki čovjek, sjajan vođa. Nije važan samo zbog golova, već jer uvijek daje 100 posto na utakmicama i treninzima. Sretni smo što je ostao. On je veliko pojačanje za momčad ove sezone", zaključio je Bosz. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.