LEGENDE za SLAVKA IŠTVANIĆA

Boban: Došao sam jer ovo nije fejk, mi dinamovci loptom smo obilježeni

Foto: Index.hr

LEGENDARNI kapetan Dinama i Hrvatske, danas jedan od ključnih ljudi FIFA-e, stigao je u Zagreb. Zvone Boban ne dolazi svakome na poziv, ali došao je zbog Dinama i Slavka Ištvanića. Odazvao se pozivu udruge "Dinamo to smo mi" i zaigrao u humanitarnoj utakmici Dinamovci za dinamovca, za pomoć Ištvanićevoj obitelji. Na tribinama u Ciboni bilo je oko tisuću i pol gledatelja, a Boban je bio raspoložen kao da igra pred sto tisuća. 

Boban dignuo Cibonu na noge, s dinamovcima zapjevao "Kako je dobro"

Prije utakmice s navijačima je pjevao "Kako je dobro vidjeti te opet", sat vremena se fotografirao dok ga nisu pustili.

Gledati Vlaovića kako s krila nabacuje Bobanu, na metar udaljenosti, u intimnoj atmosferi Draženovog doma, mora vas na trenutak odnijeti. Svi koji su sinoć bili tu, odnijeli su sa sobom divnu sliku. Dovoljno je pogledati veličinu kulta koji se okupio na parketu:

Razgovor sa Zvonom Bobanom je uvijek i svečan trenutak za sportske novinare u Hrvatskoj, odmor za mozak, razina više.

Odazvao se na poziv navijačima Dinama jer tvrdi da ovo nije fejk.

"Nogomet nam je valjda najprirodnija stvar na svijetu i kad ovako nešto doživimo, onda shvatimo koliko smo loptom obilježeni. Uvijek je predivno naći se sa starim prijateljima i suigračima, pogotovo kad su razlozi ovakvi. Našli smo se zbog Slavkovog sina, zbog Dinama, zbog Zagreba!" kazao je Boban.

"Predivna. Nimalo fejk, nego baš ono... Od srca. Hvala našim plavim dečkima i svima koji su došli", dodao je.

Novinari su mu predložili da češće dolazi u Hrvatsku iz Švicarske.

"Švicarska je sjajna, ali hladnija, ova toplina ovdje, to je čudo. A ja dođem često, samo me uvijek ne vidite. Ali razumijem i vašu borbu, ponekad je i razumijevanje pomoć", dodao je.

Utakmicom je obilježena i obljetnica nikad odigrane utakmice Dinama i Zvezde 13. 5. 1990. Prvi koji je dobio ovacije Boysa bio je, naravno, Kujtim Shala. 

Boban je kazao da on jedini može pokvariti dojam o 13.5.1990. godine jer su stotine napravili isto što i on. "Taj dan smo svi bili kao jedno, ne može se nekoga izdvajati. Ja jedini mogu pokvariti sliku tog dana, napravio sam što su napravili mnogi drugi, isto što i stotine drugih ljudi"

Humanitarni spektakl u Ciboni okupio je ikone Dinama i HNL-a. Momčad Dinamo 90-ih koja je igrala pod imenom “Slavkovi prijatelji” predvodio je bivši kapetan Hrvatske Boban, a igrali su i Kujtim Shala, Vjekoslav Škrinjar, Igor Cvitanović, Željko Cupan, Dario Šimić, Primož Gliha, Andrej Panadić, Željko Adžić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Željko Adžić te Gregor Židan.

S druge strane bili su Silvio Marić, Ardian Kozniku, Tomo Šokota, Mate Baturina, Kruno Lovrek, Darko Raić Sudar, Josip Buljat, Mate Baturina, Željko Pavlović i Hrvoje Čale. Vodili su ih Zlatko Dalić i Joško Jeličić. Nitko iz aktualne ekipe Dinama nije se pojavio u Ciboni. 

>>> INTERVJU Slavko Ištvanić: Tuđman mi je zabranio transfer, Mamić me stoput izvarao, ali Boysi su uz mene 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.