"Boban nosi Milan u srcu, a Elliott i Gazidis ni ne znaju što je Milan"

Foto: EPA

OTKAZ Zvonimira Bobana u Milanu i dalje je jedna od najvažnijih sportskih tema u Italiji, posebno među navijačima Rossonera.

Tim povodom Milan News je porazgovarao s legendarnim talijanskim novinarom Brunom Longijem, koji je prokomentirao odlazak Bobana nakon svega devet mjeseci sa San Sira.

"Bobana poznajem od prvog dana kada se pojavio u Milanellu. On je inteligentna i jako ozbiljna osoba. Ako je napustio FIFA-u zbog Milana, to znači da voli Milan i nosi ga u srcu. Napustio je takav posao da bi mogao raditi u Milanu, ali očigledno nije više mogao izdržati nakon svega što se radilo u klubu", rekao je 72-godišnji Longhi pa nastavio. 

"Boban se našao u situaciji koja mu se nije svidjela. Njegov rad je bio blokiran, Ivan Gazidis je radio neke druge stvari i Boban se osjećao zapostavljenim. Ako moram biti sudac i biti objektivan, dao bih glas Bobanu koji je ostavio FIFA-u zbog kluba koji voli. S druge strane, Gazidisa je doveo Elliott, a oni vjerojatno ni ne znaju što je Milan i njegova povijest", naglasio je talijanski novinar. 

Sukob između Gazidisa i Bobana dogodio se zbog Ralfa Rangnicka, s kojim je Gazidis pregovarao još prošle godine.

"Boban je izašao u javnost jer nije ni sanjao da će se dogoditi sve ovo s Rangnickom, koji meni uopće nije uvjerljiv. Pregovori Gazidisa i Rangnicka započeli su još u studenom, a istovremeno Boban nije mogao donositi odluke u sportskom sektoru. Jednostavno, Milan nije mogao funkcionirati. Sve je doživjelo vrhunac onog trenutka kada je Boban doveo Zlatana Ibrahimovića, što se Gazidisu nije svidjelo. On je još tijekom ljeta odbijao da Ibra dođe zbog njegovih godina. I tu je cijeli sukob postao neizbježan", zaključio je Longhi. 

Rezultati by SofaScore