supersport hnl

Bočkaj dobio 11 mjeseci uvjetno. Mercedesom se zabio u benzinsku postaju pa pobjegao

Foto: Pixsell

PETAR BOČKAJ dobio je 11 mjeseci uvjetnog zatvora zbog prometne nesreće koju je skrivio 2019. godine. Tadašnji igrač Osijeka, a danas Dinama je s 1.86 promila alkohola u krvi Mercedesom E43 AMG uletio u zgradu benzinske postaje, potpuno je uništio i pritom ozlijedio dvije radnice.

Sud ga je teretio za dovođenje u opasnost života i imovine te nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi, a 26-godišnjak je na sudu rekao da se ne osjeća krivim, ali da mu je žao što je došlo do nesreće. Bočkaj je nešto iza ponoći 2. ožujka 2019., navodno nakon svađe s djelatnicima oko smjene, automobilom uletio na prednji ulaz benzinske.

Od siline udara gurnuo je pult ispod kojeg je ostala zaglavljena jedna djelatnica. Umjesto da joj pomogne, Bočkaj je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo uhvaćen te je odveden u policijsku postaju na trežnjenje.

Osijek ga suspendirao pa vratio u momčad

"Nakon telefonske sjednice Uprave Kluba, igrač Petar Bočkaj je izbačen iz NK Osijek. Razlog je uzastopno kršenje profesionalnog ugovora. Sinoćnjim incidentom u kojem je u sitnim noćnim satima pod utjecajem alkohola nanio veliku materijalnu štetu te životno ugrozio osobe, bježavši pri tome s mjesta nesreće zaključio je svoju karijeru kao prvotimac našeg Kluba. Klub će povući pravne mjere kako bi nadoknadio štetu nanesenu ugledu Kluba njegovim neodgovornim i neprofesionalnim postupcima", objavio je tad NK Osijek.

Iako ga je suspendirao dan nakon nesreće, Osijek je Bočkaja mjesec i pol dana kasnije vratio u prvu momčad. Trener je tad bio Dino Skender, čiji je jedini uvjet da preuzme klupu bilo vraćanje Bočkaja u kadar prve momčadi.