Bodul: Volim Balkance, mi smo ista krv, kao braća smo!

NAKON svakog treninga ostaje posljednji kako bi dodatno vježbao slobodne udarce, situacije jedan na jedan i stvari za koje smatra da treba dodatno poraditi. Tako je mladog hrvatskog reprezentativca Darka Bodula opisala gospođa zadužena za odnos s medijima u roterdamskoj Sparti. Bodul ima jasan cilj: povratak u Ajax i mjesto u prvoj momčadi slavnog kluba.

"Ajax mi je cilj broj jedan. Sljedeće sezone se želim nametnuti. Nadam se da će i Sulejmani i Pantelić ostati u momčadi. Bit će to pravi balkanski tim", našalio se Bodul koji priznaje kako mu Balkanci pašu.

"Najviše vremena provodim sa slovenskim suigračem Aleksanderom Seligom. Pričamo isti jezik i družimo se. Kada se Slovenija nedavno plasirala na Svjetsko prvenstvo, poslao mi je neki SMS u kojem se zeza na naš račun. Kada se mi nismo plasirali, navijam za njih. I za Srbe, drago mi je da ide dobro balkanskom nogometu."

"U nama kola balkanska krv"

Nizozemski novinar se čudi kako se svi nogometaši s područja bivše Jugoslavije dobro slažu iako je donedavno buktio rat na ovim prostorima.

"Sa Mikijem (Sulejmanijem) sam jako dobar. Prije smo živjeli u istoj kući. Slično je i sa Markom Pantelićem i Danijelom Pranjićem iz Heerenveena. On je bio balkanski šef. Nikada između nas nije bilo nikakvih problema. Balkancima ista krv kola kroz vene i osjećamo se kao braća. I na terenu se možemo pronaći bez gledanja", objašnjava hrvatski reprezentativac i dodaje:

"Lijepo je imati domaće ljude koji pričaju tvoj jezik u stranoj državi. Pantelića poštujem zato što je stariji i iskusniji. To je u našoj kulturi sasvim normalno. Isto je bilo i s Pranjićem."

Iako napadač, Bodul se dobro osjeća i na povučenijim pozicijama...

"Najbolje se osjećam kao napadač, no mogu igrati i kao povučena špica ili kao lijevo krilo. U posljednje vrijeme dosta mijenjam mjesto što mi nije mrsko. Najbitnija je dobra komunikacija sa suigračima koja je na odličnoj razini", zaključio je Bodul intervju za Goal.com.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.