SP U KOŠARCI

Bogdanović: Nismo se opametili nakon Španjolaca. Košarka je momčadski sport

Foto: FIBA

SRBIJA je ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu u košarci. Nakon poraza od Španjolske prije dva dana u četvrtfinalu ju je danas lagano svladala Argentina s 97:87.

Srbima tako preostaje borba za plasman od 5. do 8. mjesta, a u pitanje su doveli i plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Zakazali su kad je bilo najvažnije.

>> ARGENTINA - SRBIJA 97:87 Senzacija! Srbija ispala sa Svjetskog prvenstva

Prvi su pred novinare nakon bolnog poraza stali Bogdan Bogdanović i Stefan Jović. Bogdanović je opet bio najefikasniji kod Srba s 21 poenom.

"Mi smo izgubili, a oni su pokazali da su momčad. Košarka je momčadski sport i to pobjeđuje, ali, nažalost, doživjeli smo dva poraza i nismo se opametili poslije Španjolske. Ubacili su oni sve, ali bili smo tu blizu, mogli smo mnogo bolje odigrati obranu. Lako je sada pričati poslije poraza što je bilo", rekao je Bogdanović koji je za kamere RTS-a teško pronalazio riječi nakon poraza.

Srbiju sad očekuju utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta. Olimpijske igre dovedene su u pitanje.

"Igrat ćemo isto kao dosad, mi smo profesionalci. Ovo radimo jer volimo. Ja volim igrati za Srbiju i igrat ću kao i dosad", rekao je Bogdanović.

Jović je imao slično viđenje utakmice.

"Mislim da naša obrana, kao i protiv Španjolske, nije odradila dobar posao. Primili smo 97 poena, oni su šutirali izvanredno, ali ponavljam, obrana i samo obrana. Kad sve polazi od obrane kao što je nama od Kopaonika do sada, normalno da ni napad ne može ići. To je ključ", rekao je Jović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.