Bombonera u deliriju zbog gola Rivera. Pogledajte ono što se dogodilo prvi put

Screenshot: Twitter

ZADNJE kolo prvenstva Argentine donijelo je ludu završnicu i nevjerojatne, u povijesti neviđene scene. Boca je u posljednje kolo ušla s bodom prednosti nad Racingom i ova dva kluba su jedini konkurirali za naslov. River Plate, uz Bocu najveći argentinski klub, nije dakle imao šanse za naslov, ali je ipak imao ključnu ulogu u borbi za titulu.

River je naime u zadnjem kolu dočekivao Racing, dok je isto vrijeme Boca na drugom kraju Buenos Airesa ugošćavala Independiente. Boca je u zadnjem kolu trebala pobjedu za naslov, ili remi ako Racing ne pobijedi River Plate. 

Boca nije uspjela na svom terenu i to u utakmici za naslov pobijediti rasterećeni Independiente te je s njim odigrala samo 2:2. Zato je mogla ostati bez naslova jer je u 90. minuti Racing protiv također rasterećenog Rivera imao penal za pobjedu i naslov prvaka. 

Rezultat je bio 1:1, ali Riverov golman Franco Armani je obranio šut za titulu Galvaniju. Racing je do kraja krenuo na sve ili ništa i to mu se osvetilo. Borja je zabio svoj drugi gol za pobjedu Rivera 2:1 te za slavlje njegovog najvećeg rivala.

Riverov veliki preokret za pobjedu koja je donijela naslov Boci popraćen je nerealnim scenama 15 kilometara dalje. Na Bomboneri, kultnom stadionu Boca Juniorsa, gdje se River mrzi jednako zdušno kao što se Boca obožava, krcate tribine su u deliriju popratile prvo Armanijevu obranu penala, a zatim i Borjin gol. Jasno je i zašto, Riverov golman i napadač tako su donijeli naslov Boci. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.