ATP

Borna Ćorić izgubio prvi set 6:1 pa slavio velikim preokretom protiv srpskog tenisača

Foto: EPA

BORNA ĆORIĆ plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Hamburgu na kojem nastupa zahvaljujući zaštićenom renkingu. Hrvatski tenisač, trenutačno 183. na svijetu, bio je bolji od srpskog suparnika Lasla Đerea kojeg je svladao preokretom za slavlje 1:6, 7:6(4), 6:3.

Bio je ovo treći međusobni ogled Ćorića i Đerea i prva pobjeda hrvatskog tenisača, koji je od istog suparnika izgubio 2018. u Gstaadu, a ranije ove godine na Mastersu u Rimu. Kako je bio otvoren meč, izgledalo je da će 69. igrač svijeta vezati tri pobjede, no uslijedio je preokret kojim je Ćorić osigurao nastavak turnira.

Vratio se nakon 1:6, 2:4

Đere je meč počeo s dva breaka, odnosno s četiri gema u nizu, a kod vodstva 5:1 je napravio novi, treći break za zaključenje prvog seta. Ćorić je mnogo bolje odigrao nastavak dvoboja iako je i u drugom setu Đere prvi došao do breaka. Poveo je 4:2 te je servirao za 5:2, ali je tada Ćorić došao do prve break-lopte u meču koju je i iskoristio za novi kontakt sa suparnikom i smanjenje na 3:4.

Kod 5:5 je Ćorić propustio odličnu šansu da se maksimalno približi osvajanju seta. Propustio je dvije vezane break prilike te se drama drugog seta preselila na tie-break gdje je Hrvat imao stalnu prednost, čime je osigurao treći set.

U odlučujućem setu stvari su se na terenu posve promijenile. Ćorić je bio taj koji je bio bolji, manje griješio, a takva igra kod 2:1 mu je donijela break. Kod vodstva 4:2 Ćorić je, pak, spasio povratak Đerea u meč. Izvukao se iz neugodnosti, a kod 5:3 odservirao za potvrdu velikog preokreta i vrlo vrijednu pobjedu.

U nastavku turnira će igrati protiv Nizozemca Tallona Griekspoora kojem je na otvaranju suparnik bio osmi nositelj Holger Rune. Griekspoor je pobijedio 7:6(8), 7:5. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.