TENIS

Borna Ćorić je kralj trećeg seta

Foto: EPA

BORNA ĆORIĆ jučerašnjom pobjedom nad Nickom Kyrgiosom 4:6, 6:3, 6:2 plasirao se u četvrtfinale jakog ATP turnira serije Masters 1000 u Miamiju, čime je obranio prošlogodišnji doseg.

To je prvi Ćorićev ulazak u četvrtfinale turnira takvog ranga ove godine, a šesti u karijeri. Ima i veliku priliku za proboj u polufinale jer mu u četvrtak slijedi meč s 18-godišnjim kanadskim kvalifikantom Felixom Auger-Aliassimeom. Bilo bi mu to treće polufinale turnira Masters 1000.

Unatoč tome, Borna je svjestan da može puno bolje i kaže da zasad uopće ne igra dobro. Uostalom, nijedan ovogodišnji meč nije dobio u dva seta.

Nakon Australian Opena igrao je na četiri turnira, dvaput ispao na prvoj prepreci (prije dva tjedna od Ive Karlovića u Indian Wellsu), a u Dubaiju ga je zaustavio Roger Federer u polufinalu.

Sva tri meča u Dubaiju na putu do tog polufinala, kao i sva tri meča na tekućem turniru u Miamiju, dobio je 2:1 u setovima, a četiri od tih šest pobjeda ostvario je preokretom nakon izgubljena prvog seta.

"Prošle sam godine stvarno igrao odlično i napredovao. Bila je to jako, jako duga godina za mene, a kratka međusezona jedan je od razloga što ne igram sjajno. Nadam se da će mi na zemlji ići bolje", rekao je u Miamiju Ćorić, koji nije imao puno vremena za zimske pripreme jer je još u prosincu igrao finale Davis Cupa s Hrvatskom.

Ali još nije gotov u Miamiju. S Auger-Aliassimeom još nikad nije igrao i bez obzira na "slabiju" formu ove godine, u ulozi je favorita. Pogotovo ako meč uđe u treći set...
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.