DAVIS CUP

Borna Ćorić nije otputovao u Madrid s ostatkom Davis Cup reprezentacije

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DAN NAKON press konferencije na kojoj je i službeno objavljena smjena izbornika Željka Krajana hrvatska Davis Cup reprezentacija otputovala je u Madrid, gdje će se od 18. do 24. studenog prvi put završnica "teniskog svjetskog prvenstva" održati u novom formatu.

Hrvatska je otputovala bez bivšeg izbornika Krajana, bez ozlijeđenog Marina Čilića te bez Ive Karlovića, koji nije dogovorio uvjete sa Savezom, ali i bez najboljeg igrača Borne Ćorića. Nasreću, on nije u posljednji trenutak otkazao, nego se razbolio.

"Imali smo jutros situaciju, Borna je dobio temperaturu preko noći i nije bio u stanju putovati s nama. Doći će čim mu se stanje stabilizira, sutra ili najkasnije preksutra. Svi ostali su tu, spremni za put", rekao je na zagrebačkom aerodromu prije polijetanja Franko Škugor, koji će biti u ulozi igrača-izbornika.

"Odmah nakon slijetanja idemo na trening, sigurno ništa intenzivno, ali zbog prilagodbe je važno što prije osjetiti teren", rekao je Škugor pa otkrio da je u Madrid s reprezentacijom otišao i još jedan novi član stručnog stožera.

"Antonio Veić je pridruženi član stožera, trebala nam je još jedna osoba nakon što je otkazao Lovro Zovko, a i radio je s Bornom u posljednje vrijeme, pa će sigurno biti od pomoći", rekao je Škugor.

Hrvatska je lani osvojila posljednje izdanje Davis Cupa u starom formatu, a u Madridu je smještena u skupinu B s domaćinom Španjolskom i Rusijom. Na turniru sudjeluje 18 reprezentacija podijeljenih u šest skupina, iz kojih će pobjednici te dvije najbolje drugoplasirane momčadi proći u četvrtfinale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.