Borussia otpustila Bosza

Foto: Getty Images/Guliver Image

IAKO JE Borussijin sportski direktor Michael Zorc uporno trubio da na klupi žele zadržati Petera Bosza, vodstvo kluba iz Dortmunda izgubilo je strpljenje nakon jučerašnjeg poraza kod kuće od Werdera 2:1.

Borussia je danas objavila da Peter Bosz više nije trener prve momčadi, a novi trener je Peter Stöger, koji je dobio otkaz u Kölnu prije tjedan dana. Na kraju sezone, piše Kicker, klub iz Dortmunda trebao bi preuzeti mladi Hoffenheimov trener Julian Nagelsmann.

Peter Bosz u Dortmund je došao ovog ljeta iz Ajaxa s kojim je igrao finale Europa lige. Nizozemac je trebao biti dugogodišnje rješenje na klupi nakon odlaska Thomasa Tuchela. I dobro je počeo. U prvenstvo je ušao sa šest pobjeda i jednim remijem, no da nešto ozbiljno ne štima bilo je jasno nakon prva dva kola Lige prvaka.

Borussia je izgubila 3:1 u Londonu od Tottenhama i onda istim rezultatom kod kuće od Reala, no više od poraza brinula je sve slabija igra. Nakon pobjede nad Augsburgom 30. rujna, jedina momčad koju je Bosz pobijedio bio je trećeligaš Magdeburg u kupu (0:5), a dno je dotaknuo sa samo dva boda u Ligi prvaka, oba protiv slabašnog ciparskog APOEL-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.