HNL

Bosanska legenda HNL-a u komi nakon srčanog udara

Foto: EPA/ANTONIO BAT

EDIN ŠARANOVIĆ (45) je od 2004. do 2010. kao krilni napadač i strijelac najbržeg gola u povijesti HNL-a zapaženo igrao i zabijao za Kamen Ingrad, ali i Slaven Belupo, Međimurje i Zadar.

Nažalost, bivši nogometaš koji je u HNL-u odigrao 116 utakmica i postigao 27 golova, a za hrvatske klubove postizao golove i u kupu te u euro-kupovima, imao je srčani udar te se trenutno nalazi u induciranoj komi. 

"Molite za ovog dobrog čovjeka"

To je njegov prijatelj Elvedin Hadžić objavio na Facebooku: "Moj prijatelj Edin imao je težak srčani udar i stavljen je u umjetnu komu jer mu je zbog nedostatka kisika otekao mozak. Molim sve prijatelje da zamole dragog Gospodara da izliječi ovog dobrog čovjeka."

"Igračka i ljudska veličina, istinska legenda Sarajeva"

Nogometni klub Sarajevo također se oglasio ovim tužnim povodom: "Vihor s Koševa, naš Edin Šaranović, doživio je srčani udar, te se nalazi u umjetnoj komi. Riječ je u igraču koji je u bordo dresu odigrao 152 utakmice, postigao 40 golova, te osvojio dvije titule prvaka i jedan Kup BiH. Igračka i ljudska veličina i čovjek koji je istinska legenda našeg kluba! Našem Edinu najiskrenije želimo da izdrži ovu bitku i iz nje izađe kao pobjednik! "

Šaranović je karijeru počeo u TOŠK-u u rodnom Tešnju, nakon čega se probio u Sarajevu. Od tamo je otišao u poljski Pogon, iz kojeg je u siječnju 2004. došao u Kamen Ingrad. Uz izlete u Sarajevo i slovenskog Primorje, Šaranović je vrhunac karijere proveo u HNL-u.

Strijelac najbržeg gola u povijesti HNL-a

Šaranović od 2004. drži rekord HNL-a. Kao igrač Kamen Ingrada zabio je zaprešićkom Interu gol nakon samo 10 sekundi, što nitko nije uspio nadmašiti. 

Specijalist za Hajduk zabio je za pobjedu Kamena te senzaciju Zadra

Neuhvatljivo desno krilo bilo je raspoloženo protiv najboljih klubova hrvatske lige. Zabijao je Dinamu, Osijeku, Rijeci, a čak tri puta je za različite klubove postizao golove protiv Hajduka. Poentirao je tako za pobjede Kamena u Velikoj, ali i na Poljudu za senzaciju Zadra. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.