Boštjan Cesar: Rusi imaju sjajnu momčad i velikog trenera, ali možemo preko njih

SLOVENSKI reprezentativac i stoper francuskog Grenoblea Boštjan Cesar najavio je u razgovoru za Dnevnik.si subotnju utakmicu dodatnih kvalifikacija sa Rusijom u Moskvi.

Kakva je vaša fizička sprema?

"Dobra, u posljednje vrijeme igram stalno i to svih devedeset minuta. Osjećam se odlično."

Čeka vas vjerojatno najvažnija utakmice karijere...

"Svaka utakmica u kvalifikacijama bila je vrlo važna, ali sada je cilj malo vidljiviji i gotovo je nadohvat ruke. Naravno da namjeravamo dati sve od sebe kako bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Rusi su istina favoriti na papiru, ali to u ove dvije utakmice neće puno značiti. Imaju sjajnu momčad i velikog trenera, međutim u Moskvu idemo bez straha po pozitivan rezultat.

Kakvo je vaše s iskustvo s ruskim nogometom?

"S Marseilleom sam igrao protiv CSKA Moskve prije nekoliko godina i tada smo pobijedili. Nadam se da će tako biti i ovaj put, iako je klub jedna stvar, a reprezentacija sasvim druga."

Kakvom procjenjuješ snagu ruske reprezentacija?

"Vrlo je jaka, a njena prva zvijezda zasigurno je Andrej Aršavin, međutim on ne može igrati sam protiv svih. Nema sumnje da nam može napraviti probleme, ali kolektivnom i pravovremenom obranom možemo ga zaustaviti, u to nema sumnje.

Slovenska obrana jedna je od najjačih u Europi...

"To nije samo stvar obrambenih igrača već cijele momčad, koja daje veliki obol obrani. Snažna obrana važan je preduvjet pobjede i na tome zasnivamo našu filozofiju".

Karte su za uzvrat već rasprodane...

"To je sjajno. Drago mi je što je publika prepoznala naše dobre igre i što na utakmice dolazi u velikom broju. To nam je izvrstan poticaj za nove izazove."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.