Braća Sinković i Lončarić te Damir Martin izborili polufinale veslačkog SP-a

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI veslački parovi, braća Valent i Martin Sinković te Patrik i Anton Lončarić, na veslačkom Svjetskom prvenstvu u Beogradu plasirali su se u polufinale svojih disciplina, dvojca na pariće i dvojca bez kormilara. Braća Sinković bila su najbrža u svojoj četvrtfinalnoj skupini s vremenom 6:42.38. Posada iz Kine bila je druga s vremenom 6:45.18. Polufinale dvojca na pariće je u petak u 11:45.

Braća Lončarić plasman u polufinale izborila su tako što su tijekom zadnjih 500 metara prestigli posadu Litve koja je imala cijelu dužinu čamca prednosti. Lončarići su na kraju imali treće vrijeme u svojoj skupini (6:57.59). Najbrža je bila posada Rumunjske s vremenom 6:46.12.

Kako će s ovog prvenstva najboljih 11 posada izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024., braća Lončarić ovim plasmanom gotovo su osigurala plasman. Polufinale dvojaca bez kormilara na programu je sutra u 10:35.     

Damir Martin također u polufinalu

Hrvatski veslač Damir Martin također se plasirao u polufinale samca. Martin je u svojoj skupini bio treći s vremenom 7:12.33, dok je najbolje vrijeme imao Nizozemac Simon Van Dorp 7:05.97. Polufinale samca je na rasporedu u petak, 8. rujna u 10:55.

Pročitajte više