LIGE PETICE

Branič Chelseaja pred Dinamo potpisao rekordan ugovor

Foto: EPA

BRANIČ engleske reprezentacije Reece James (22) potpisao je s Chelseajem novi petogodišnji ugovor, kojim će ostati na Stamford Bridgeu do ljeta 2027. The Athletic je prije dva dana najavio kako će James novim ugovorom postati branič s najvećom plaćom u povijesti engleskog kluba.

Iako nije naveo o kojem se iznosu radi, Daily Mail i Mirror su danas objavili kako je u pitanju plaća od 250 tisuća funti, odnosno oko 290 tisuća eura tjedno. Prema Mirroru, James je dosad bio jedan od najslabije plaćenih igrača trenera Thomasa Tuchela. Navodno je imao oko 100 tisuća tjedno, što bi značilo da mu je plaća više nego udvostručena. James je prošao sve omladinske selekcije londonskog kluba i za njega je skupio 128 nastupa.  

"Zadovoljan sam novim ugovorom, zahvalan sam navijačima i novim vlasnicima. Jedva čekam vidjeti što će donijeti budućnost. Uvjeren sam da ćemo imati priliku osvajati velike trofeje", rekao je James i dodao da je navijač Chelseaja od svoje šeste godine.

Chelsea sutra protiv Dinama

Transfermarkt Jamesovu vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura, a Tuchel ga je ove sezone koristio u četiri utakmice, u kojima je James zabio jedan i asistirao za jedan gol. Manchester City i Real Madrid navodno su ga već stavili na popis želja, no vlasnik Chelseaja Todd Boehly je brzo reagirao i zadržao ga novim ugovorom.

Podsjetimo, Dinamo i Chelsea sutra u 18:45 na Maksimiru igraju prvi susret skupine E u novoj sezoni Lige prvaka. U istoj skupini su i Milan te RB Salzburg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.