Branič Reala ide na Europsko prvenstvo, ali ne kao igrač

Foto: EPA

DAVID ALABA (31) je prošlog prosinca na utakmici njegovog kluba Real Madrida i Villarreala doživio tešku ozljedu koljena zbog koje nije nastupio do kraja prošle sezone, a zbog iste neće moći igrati za reprezentaciju Austrije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Ipak, Alaba i izbornik Ralf Rangnick pronašli su način da kapetan Austrije bude na neki način dio reprezentacije.

Branič, koji je do sada upisao 105 nastupa i zabio 15 golova za Austriju, bit će dio stručnog stožera i tako pokušati pomoći reprezentaciji. Ovo je odluka s kojom se složio Real Madrid, ali će se morati pojaviti na pripremama Kraljevskog kluba kad i svi drugi igrači koji ne igraju na Euru što je 15. srpnja, izvještava španjolska Marca.

Trebao bi se oporaviti do rujna

Kad se ozlijedio prošlog prosinca, Alaba je na sve načine pokušavao doći do Europskog prvenstva, no u ožujku je shvatio da će to biti nemoguće. Tada su izbornik i igrač razgovarali te došli do rješenja kojim su sve strane oduševljene. Alaba je za Austriju mnogo više od njenog najboljeg igrača. Opisuje ga se kao duhovnog vođu i simbol reprezentacije.

Dok bude na Euru s Austrijom, nastavit će s oporavkom koljena pod nadzorom austrijskih liječnika i medicinske službe Real Madrida. Predviđa se da će upravo tijekom Eura konačno oporaviti do faze da može započeti s nešto zahtjevnijim treninzima. Alaba planira ponovno zaigrati u rujnu. Austrija se nalazi u skupini D gdje će igrati protiv Poljske, Francuske i Nizozemske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.