BRAVO, PENGUINSI Mala teško bolesna Hrvatica na jedan dan dobila Stanley Cup

Foto: Facebook

DANJELA Gelo (12) iz Denvera postala je jedna od najdirljivijih priča ovogodišnje NHL sezone. Rodom iz Hrvatske, Danjeli je prije nekoliko godina dijagnosticiran tumor na mozgu s kojim se bori praktički cijelo djetinjstvo. Prošlog ljeta, dok su Pittsburgh Penguinsi osvajali Stanley Cup, tumor joj je prsnuo i završila je na kompliciranoj operaciji.

"Dok je ležala u sobi nakon operaciji liječnici su nam govorili da vjerojatno neće preživjeti noć", prisjeća se majka Jennifer koja je slovačko-hrvatskog porijekla.

No, snažna Danjela nije se predavala. Nastavila se boriti s posljedicama operacije i kemoterapijama i istovremeno je zdušno navijala za svoje omiljene Pittsburgh Penguinse. Njezina majka napravila joj je Facebook stranicu za podršku, a aktualni osvajači Stanley Cupa saznali su za njezinu priču kad su u veljači gostovali u Denveru.

Danjela je karte za utakmicu dobila preko lokalne humanitarne udruge, koja je preko domaćina Colorado Avalanchea sredila četiri karte za cijelu obitelj uz sami pleksiglas.

Malena Danjela izradila je kod kuće golemi transparent na kojem je pisalo "Ja sam prvak u borbi protiv raka mozga i došla sam vidjeti svoje prvake". U jednom trenutku su je snimile kamere što se vidjelo na velikom videozidu u dvorani.

Nakon utakmice s obitelji je došla pred izlaz iz svlačionica ne bi li vidjela svoje omiljene igrače. A onda je stiglo veliko iznenađenje. Penguinsi su je uzeli za ruku i odveli u svlačionicu gdje joj je njezin omiljeni Sydney Crosby, zajedno sa svim drugim igračima potpisao veliki transparent.


"Kad god vidite ovakvu priču, osobito kad je riječ o djetetu, nije vam svejedno. Shvatiš koliko je sve drugo zapravo manje važno i najmanje što su igrači mogli učiniti je odvojiti malo vremena i družiti se s Danjelom", rekla je glasnogovornica Penguinsa.

"Upoznala sam Sydneya i Marc-Andrea Fleuryja. Wow, ne mogu vjerovati", govorila je Danjela.

Pale su fotografije, riječi podrške i ulaznice za sljedeći put kad Pittsburgh gostuje u Denveru, a Gabriel Landeskog joj je poklonio potpisanu palicu s utakmice. No Penguinsi nisu zaboravili na svoju najjaču navijačicu. Imali su još jedan adut u rukavu.

Jedan od najvećih i najpoznatijih sportskih trofeja, Stanley Cup, ovaj tjedan je stigao u Denver na jednu izložbu. Roditelji su planirali povesti Danjelu da ga vidi uživo, no Pegnuinsi su ih preduhitrili. Klub je kontaktirao vodstvo NHL-a, dao im podatke obitelji Gelo, a ljudi iz lige su ih nazvali.


"Nevjerojatno. NHL nas je nazvao i ponudio nam da, prije nego što bude izložen na izložbi, dođe k nama u goste na nekoliko sati. Ne mogu vjerovati", oduševljena je bila mama Jennifer na Facebooku.

I zaista, golemi Stanley Cup jučer je na nešto manje od dva sata stigao u njihov dom, točnije na Danjelin krevet. Koliko je djevojčica bila oduševljena neočekivanim gostom najbolje se vidi na fotografijama koje je njezina majka objavila na Facebooku.

Obitelj Gelo je inače iz Pittsburgha, no zadnjih godina živi u Denveru. Oboje roditelja su hrvatsko-slovčakog porijekla, ali su rođeni u Sjedinjenim Državama.

Danjelin tumor je, prema posljednjim nalazima, u povlačenju i Danjela je na dobrom putu na kojem će ju uvijek pratiti njezini Penguinsi.