Brescija u ratu nakon ispadanja. Auti gore, igrači i obitelji zatočeni, sačekuše...

Screenshot: Twitter

BRESCIA, kultni klub za koji su igrali Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Luca Toni, Pep Guardiola i Tonći Kukoč, dramatično je na svom terenu doživjela povijesnu katastrofu. Na uzvratu doigravanja za opstanak u Serie B sve do pete minute sudačke vodila je 1:0 protiv Cosenze, koja je istim rezultatom pobijedila u prvom meču.

Bijes navijača Brescie pretvorio je grad u ratnu zonu

No, onda su gosti izjednačili u zadnjem napadu i tako se spasili ispadanja na oduševljenje svojih navijača, koji su s drugog kraja Italije, juga, došli na sjever zemlje. Naravno, to je izazvalo ogorčenje navijača Brescie jer je njihov klub prije samo tri godine igrao u Serie A, a sada je poslije 38 godina ispao u treću ligu. No, nitko nije mogao naslutjeti u što će se pretvoriti to ogorčenje domaćih ultrasa.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAOS U BRESCII

Navijači Brescie su odmah nakon primljenog gola zasuli teren pirotehnikom, poslije čega su sa sjeverne tribine utrčali u teren mašući bakljama, na što su suci i igrači oba kluba pobjegli u svlačionice. Sudac je, naravno, prije bijega prekinuo utakmicu. Meč se nastavio nakon što je policija uspjela potisnuti navijače Brescie s terena, i to poslije žestoke bitke s njima.

Nakon tog okršaja navijači Brescie su otišli sa stadiona, ali kako bi izvan njega radili kaos. S parkinga su bakljama, raketama i petardama zasuli tribinu s gostujućim navijačima, na što je sudac definitivno okončao meč iako se trebala igrati još minuta i pol. Huligansko divljanje tada se nastavilo oko stadiona.

Zapalili auto igrača svog kluba, demolirali trening-kamp i postavili sačekuše po gradu

Navijači Brescie zapalili su aute, među kojima i onaj Mathieua Huarda, braniča svog kluba, te se nastavili tući s policijom u ulicama oko stadiona. Dio ultrasa otišao je do 20 kilometara udaljenog trening-kampa Brescie te ga demolirao.

Navijači Brescie su nakon toga po cijelom gradu uspostavili punktove, a u tim sačekušama vrebali su na sve: policiju, suparničke navijače, igrače kluba za koji navijaju... Zato su igrači Brescie, ali i članovi njihove obitelji, do ranih jutarnjih sati, dok se razularena svjetina nije razišla, ostali zaključani na stadionu pod policijskom zaštitom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.