tenis

Britanski političar bijesan: Novak ne smije na US Open, a Rusi mogu? To je ludilo

Foto: Epa

BRITANSKI političar Nigel Farage oglasio se povodom vijesti da strani državljani i dalje ne mogu ući u SAD ako nisu cijepljeni, što bi značilo da Novak Đoković neće moći nastupiti na US Openu.

''Nevjerojatno, US Open je odlučio da Rusi i Bjelorusi mogu igrati, a Novaku Đokoviću ne žele dati dozvolu jer se nije cijepio. To je totalno ludilo. Ne postoje medicinski razlozi koju mogu tu odluku podržati. Ovdje se ne radi o zdravlju, već o kontroli'', rekao je Farage pa je nastavio:

''Argument za cjepivo je - ako dobijete koronu, bit ćete manje bolesni. Imajte na umu da je Novak Đoković jedan od najzdravijih 35-godišnjaka na svijetu. Ima potpuno zdravstveno osiguranje. Nema šanse da američkim vlastima predstavlja teret bilo koje vrste.''

Podsjetimo, NY Times je objavio da se Đoković prema trenutnom zakonu vodi kao necijepljeni stranac i kao takav ne može ući u Sjedinjene Američke Države. Postoji mogućnost da dobije medicinsko izuzeće, no Teniski savez SAD-a nema namjeru od vlasti tražiti poseban tretman za Đokovića, tvrdi NY Times.

Ruski i bjeloruski tenisači i tenisačice smiju igrati

Istaknimo i da je US Open odlučio da će ruski i bjeloruski tenisači i tenisačice moći nastupiti na zadnjem Grand Slamu sezone, ali ne pod zastavama svojih država. Podsjetimo, na Wimbledonu oni nemaju pravo nastupa pa su ATP i WTA odlučili da se londonski Grand Slam ove godine ne igra za bodove.

Đoković je u svojoj karijeri tri puta osvojio US Open (2011., 2015. i 2018.), a prošle godine je u finalu izgubio od Danila Medvedeva i tako propustio šansu da osvoji sva četiri Grand Slama u 2021. godini.