Brleković: Zar je i Manuel Pamić u sukobu interesa kao član HNS-a?

HRVATSKOJ nogometnoj reprezentaciji kronično nedostaje pravi lijevi bočni igrač i to je jasno svakome tko je pogledao, primjerice, potop Hrvatske na Wembleyju ili prijateljski dvoboj s Belgijom.

U najtežem porazu nacionalne selekcije, kada su nas Englezi u Londonu pregazili 5:1, upravo je mjesto lijevog beka bilo najranjivije u momčadi. Josip Šimunić, Danijel Pranjić i Hrvoje Čale (pa čak i Vedran Ćorluka u izvanrednim situacijama) igrači su koje je Slaven Bilić isprobao na deficitarnoj poziciji. Bilić je za to mjesto kao pridruženog člana reprezentaciji na Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj pozvao Manuela Pamića, odličnog ljevonogog brzanca čija je prirodna pozicija krajnje lijevi igrač u liniji četvorice. S obzirom na to da je kao rak-rana okarakterizirana pozicija lijevog bočnog, mnogi su se ljubitelji nogometa pitali "Što je s Pamićem, gdje je on nestao?"

A odgovor je - Manuelu Pamiću zabranjeno je igrati za reprezentaciju! Razlog - dug prema menadžeru Ivanu Cvjetkoviću Tarzanu. Ovakvu odluku amenovao je Ivan Brleković, dopredsjednik HNS-a, koji je prvo kao Cvjetkovićev odvjetnik tužio krovnoj hrvatskoj nogometnoj organizaciji Pamića, a zatim je HNS, čiji je Brleković dopredsjednik, Pamića i osudio. Pamić i Cvjetković navodno su sklopili ugovor prema kojemu menadžer nema pravo zahtijevati od igrača bilo kakva sredstva od transfera u inozemstvo ukoliko neki drugi menadžer igraču realizira odlazak u inozemstvo. Tu dolazimo do izvora sukoba - Cvjetković tuži Pamića tvrdeći da mu je on omogućio prve kontakte s Red Bullom iz Salzburga, u koji je Pamić otišao uprihodivši Rijeci rekordnih milijun eura odštete.

Do komentara Pamićeva odvjetnika Saše Pavličića Bekića nismo uspjeli doći, ali svoje mišljenje o cijeloj priči dao nam je glavni akter cijele priče - Ivan Brleković: "Tko ima imalo znanja u glavi zna da odvjetnik ne može biti u sukobu interesa ako ne zastupa obje strane. Stranku koja mi se obrati moram primiti, Ivan Cvjetković je licencirani Fifin menadžer koji mi se obratio i ja sam, u skladu s propisom, zastupao", kaže Brleković koji tvrdi kako nema govora o sukobu interesa:

"Pa nisam ja sud, ja sam samo odvjetnik jedne strane. Druga bi stvar bila da sam ja bio sudac. Osim toga, i Pamić je kao reprezentativac član HNS-a pa je onda prema toj logici i on u sukobu interesa."

Na upit da prokometira tvrdnje kako je HNS raspravljao i osudio Pamića bez njegova znanja, Brleković rezolutno odgovara: "Ma to su gluposti. Mladi nogometaš nije htio doći na ročišta, nije se htio ni žaliti niti je tražio obnovu postupka. Kad je shvatio da je situacija ozbiljna, okrenuo je priču", kazao je dopredsjednik HNS-a iznijevši konačni zaključak o cijeloj priči:

"Odvjetnik koji zastupa Pamića je mlad kolega koji želi preko moga imena doći do malo medijske pozornosti i promocije. No, ja mu opraštam."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.