Brozović je Saudijcima postavio ultimatum

Foto: EPA

FABRIZIO ROMANO je objavio novosti oko odlaska Marcela Brozovića iz Intera. Najpouzdaniji svjetski novinar kada su transferi nogometaša u pitanju tvrdi da je Brozović postavio ultimatum predstavnicima saudijskog Al Nassra. Također, Romano demantira ranija pisanja talijanskih medija da su se Brozović i ljudi iz Saudijske Arabije danas sastali u Milanu.

Kako tvrdi Romano, sastanka nije bilo, a Brozović je vrlo jasan sa svojim zahtjevima. "Brozoviću se ne žuri. Potpisat će ugovor sa Saudijcima pod svojim uvjetima ili nikako. Svjestan je da postoji i jak interes Barcelone za njega", napisao je Romano na Twitteru.

Koji su to Brozovićevi uvjeti?

Jučer su talijanski mediji objavili da su Saudijci odustali od dovođenja Brozovića nakon što ih je šokirao odgovorom na ponudu u kojoj su mu obećali 20 milijuna eura godišnje plaće. Naime, Talijani tvrde da je Brozović na to odgovorio tako da je tražio 30 milijuna, što Saudijci nisu očekivali jer je i prva ponuda višestruko veća od onog što ima u Interu, ali i onog što bi mu mogla dati Barcelona.

Podsjetimo, što se Barcelone tiče, čak i ako nakon Brozovićevog pristanka na taj transfer bude postignut dogovor klubova, postoji još nekoliko prepreka koje se moraju preskočiti prije nego što hrvatski veznjak zaigra za ponos Katalonije.

Barcelona tek mora osigurati uvjete za registraciju Brozovića, za što će se vjerojatno biti potrebno riješiti nekih igrača poput Samuela Umtitija i Clementa Lengleta, koji se vraćaju s posudbi, a imaju velike plaće. Također će morati platiti i odštetu. Inter je prihvatio Al Nassrovu ponudu od 23 milijuna eura, a Katalonci navodno žele dobiti hrvatskog veznjaka za 15.