VAR U HNL-U

Bruno Marić nije otišao iz HNS-a, sucima i dalje objašnjava VAR

Foto: Cityportal.hr

HRVATSKI nogometni savez prije dvadesetak dana objavio je kako je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto HNS-ovog instruktora za pomoćne videosuce (VAR). Razlozi Marićeve ostavke su pritisci tijekom pregovora za povratak reprezentacije u Split jer je jedan od uvjeta Hajduka za poboljšanje odnosa s HNS-om bio i njegov odlazak. 

Ipak, čini se kako bivši kontroverzni sudac još uvijek nije napustio svoju poziciju jer je jučer u Velikoj Gorici uz njegova navodnog nasljednika Domagoja Vučkova i instruktora Tomislava Šetku vodio edukaciju za VAR suce. Doduše, Marić je nakon ostavke istaknuo kako on ostaje u sustavu te da ne može napustiti projekt dok prilagodba na novog voditelja ne završi, a očito je da ona još nije završila. 

Naime, u srijedu su VAR instruktori Bruno Marić i Tomislav Šetka održali prezentaciju VAR-a igračima iz omladinskog pogona Gorice. Njih 28 okupilo se pod nadzorom trenera i saslušalo što im je činiti u sljedeća četiri dana. Već dan poslije, u četvrtak, suci su se okupili u Velikoj Gorici, mladi nogometaši su simulirali situacije iz igre, a oni su promatrali. Tako će biti sve do nedjelje, budući da je termin za testiranje od 4. do 7. srpnja.

Uz instruktore Marića i Šetku, bili su tu i HNS-ov dopredsjednik i šef sudac Ante Kulušić, navodni novi voditelj VAR edukacije Domagoj Vučkov te tajnik Komisije nogometnih sudaca Igor Pristovnika, predstavnik CROATEL-a. Sve njih u ime kluba dočekao je direktor Darko Blažinčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.