supersport hnl

Budicin: Selahiju je netko iz kluba dozvolio da se ženi ovaj vikend

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

DINAMO je u derbiju 8. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku s 3:1. Lider prvenstva sve je riješio u 28. i 30. minuti, kad je prvo Lauritsen nakon ubačaja iz kornera pogodio za 1:0, a potom Dario Špikić povisio na 2:0. Za oba gola asistirao je Mislav Oršić koji je u 60. minuti zabio krasan gol za 3:0, a poraz gostiju ublažio je Vlasenko u 84. minuti. Evo što je trener gostiju Fausto Budicin rekao na press-konferenciji nakon utakmice.

"Zaslužena pobjeda Dinama. Bili su bolji od nas i dominantniji. Mi smo se u prvom poluvremenu opredijelili za zatvoreniji pristup iako nismo trebali biti toliko zatvoreni. Imali smo problema s uspostavom pas igre, lako smo gubili posjed i nismo mogli ništa napraviti kroz tranziciju.

Pozitivna je reakcija igrača u drugom poluvremenu i činjenica da smo dobili nova saznanja o igračima koji su nedavno stigli. Danas je igrala momčad koja je prvi put igrala zajedno i to je jedan od razloga naše slabe prezentacije. Dinamu želim puno sreće u utorak, a mi moramo biti bolji. Sad kad imamo više informacija o svemu, moramo donositi bolje odluke", rekao je Budicin u uvodu.

Situacija sa Selahijem koji nije mogao igrati zbog svadbe?

"Situaciju oko Selahija sam saznao početkom tjedna. Nemam što pametno reći. On nam je bitan igrač, ali netko u klubu mu je dozvolio da organizira vjenčanje u ovom periodu."

Šanse Dinama protiv Chelseaja?

"Trebaju igrati bez opterećenja, uživati u utakmici. Chelsea je dobra ekipa, mora ih se respektirati, ali Dinamo ima pravo nadati se dobrom nastupu. Ako budu pravi, zašto im se ne bi to vratilo?"

Zašto Vučkić nije bio u zapisniku?

"Osjetio je neke probleme. Svi su nas otpisali u Maksimiru, rekao bih s razlogom, pa smo ga odlučili poštedjeti uoči niza bitnih utakmica prije reprezentativne pauze."