Budimir i Osasuna ispali iz Kupa kralja. Girona uvjerljivo prošla

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Girone, Celte Vigo i Real Sociedada plasirali su se u srijedu u četvrtfinale ovosezonskog izdanja španjolskog Kupa kralja.

Vodeća i hit-momčad španjolskog prvenstva Girona je pred svojim navijačima za 26 minuta došla do tri pogotka prednosti protiv Raya Vallecana. Christian Stuani je bio dvostruki strijelac (15, 19-11m) za Gironu, a za 3:0 je pogodio Daley Blind (26). Randy Nteka (36) je uspio smanjiti zaostatak gostiju za konačnih 3:1

Prošlogodišnji finalist Osasuna ostala je bez četvrtfinala izgubivši na svom El Sadaru od Real Sociedada s 2:0. Vodeći pogodak postigao je Mikel Oyarzabal (57) iz kaznenog udarca, pri čemu je domaća momčad ostala s igračem manje, jer je sudac Hernandez pokazao crveni karton braniču Alejandru Cateni, koji je skrivio jedanaesterac.

Budimir igrao od prve minute

U sedmoj minuti sučevog dodatka Brais Mendez je izborio i izveo kazneni udarac. Njegov pokušaj je obranio domaći vratar Aitor Fernandez, ali je na odbijenu loptu prvi natrčao Mikel Merino i poslao ju u mrežu za konačnih 2:0. Hrvatski reprezentativac Ante Budimir bio je u početnoj postavi Osasune, a igrao je do 80. minute.

Celta Vigo je do pobjede 3:1 na gostovanju kod Valencije došla zahvaljujući dvostrukom strijelcu Grku Anastasiosu Douvikasu (18-11m, 80) i Luci de la Torreu (13), dok je jedini gol za domaću momčad postigao Pepelu (29-11m).

U četvrtak će biti odigrane posljednje dvije utakmice osmine finala; trećeligaš Unionistas će u Salamanci ugostiti Barcelonu (19.30 sati), a madridski derbi će biti odigran na Metropolitanu, gdje će Atletico ugostiti Real (21.30 sati). Ždrijeb četvrtfinalnih parova bit će održan u petak, 19. siječnja.