Buffon: Mislili smo da vrijedimo svih 9 bodova. Sad je pitanje vrijedimo li i 4 boda

Foto: Profimedia

HRVATSKA i Italija u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu igraju ključnu utakmicu za prolaz skupine. Nakon dva kola Španjolska ima šest bodova, Italija tri, a Hrvatska i Albanija po jedan bod. Hrvatska bi u ponedjeljak pobjedom protiv Italije bila gotovo sigurno druga. Plan bi joj mogla poremetiti jedino Albanija ako pobijedi Španjolsku. Između te dvije reprezentacije tada bi odlučivala gol-razlika, a Albanija je tu zasad bolja za dva gola.

No čak i da Albanija završi ispred nje, s četiri boda kao treća, Hrvatska bi praktično osigurala osminu finala. U tom scenariju bi Talijani ispali iz skupine. U slučaju remija, Hrvatskoj igra još samo teorija.

Nakon pobjede protiv Albanije u prvom kolu, Italija je razočarala protiv Španjolske te poraz od samo 1:0 zavarava, S obzirom na viđeno, Furija je mogla s nekoliko komada deklasirati Azzure kojima je golman Donnarumma bio daleko najbolji igrač. 

Gigi Buffon, svjetski prvak s Italijom i član stožera Italije, na ovom turniru komentirao je situaciju u reprezentaciji nakon Španjolske i uoči Hrvatske. 

"Španjolska nam je otvorila oči''

''Protiv Španjolske smo dobili povratnu informaciju kakvu nismo očekivali. Izgubili smo fokus, nije bilo brzine kao protiv Albanije. Mislili smo da smo na visokoj razini, no Španjolska nam je pokazala da to nije baš tako. Otvorili su nam oči. Nakon Albanije smo mislili da možemo zaslužiti svih devet bodova u skupini.

Prevarili smo se, jer sada je pitanje vrijedimo li i četiri boda. Bili smo dovoljno dobri da Albance učinimo ekipom koja izgleda kao da stiže iz nekog nižeg ranga, a u nedjelju je netko mogao pomisliti isto i za nas'', rekao je veliki vratar.

"Protiv Hrvatske ne smije biti straha''

Italiju protiv Hrvatske čeka utakmica u kojoj bi svaki krivi korak mogao biti jako skup. Talijanima paše i bod.

''Protiv Hrvatske ne smije biti straha. Trema je normalna kad zakoračite na travnjak na zagrijavanje. Poslije mora biti samo zabava, jer imamo priliku pokazati talent. Španjolska ima nešto više talenta od Hrvata, ali u principu je sve to vrlo slično. Bit će to utakmica potpuno drukčijeg ritma. Moramo odigrati najbolje što možemo i biti svjesni da smo zreli za dobre rezultate.

Ne smije biti straha, tko god je u grču, mora ga prevladati. Nakon ovog sa Španjolskom, moramo vratiti samopouzdanje i općenito pronaći sebe. Uvjeren sam da ćemo odigrati posve drugačiju utakmicu i da ćemo nakon nje razgovarati na sasvim drugačiji način.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.