Buljan: Vijesti o raspadu Unireje otupljuju oštricu Hajduka

LEGENDA splitskog Hajduka Ivan Iko Buljan u razgovoru za Index najavio je susret Hajduka i rumunjske Unireje, koji je na rasporedu u četvrtak. Nekadašnji sportski direktor, kao i mnogi drugi, smatra kako medijski natpisi o raspadu Unireje mogu samo otežati posao Splićanima.

"Mislim da ste u pravu, takvim se pisanjima otupljuje oštrica Hajduka, pada motivacija, zato želim dati savjet svima skupa na Poljudu: ne obazirite se na to, uđite u igru maksimalno ozbiljno i pokušajte već u Splitu dobrim dijelom riješit prolazak. Rumunjima je ovo šansa za spas sezone, ne dvojim da će dati sve od sebe", rekao je Iko Buljan.

"Hajduk ima snage proći Unireju"

Utakmice protiv bukureštanskog Dinama ostat će dugo vremena u sjećanju simpatizera Bijelih... "Kako ne, gledao sam utakmice protiv Dinama s velikim guštom. Baš mi je drago da se napokon dogodilo i to da smo prošli nositelja i došli nadomak Europske lige. Vjerujem i da ćemo proći dalje i napokon na Poljud dovesti europske momčadi, koje su posljednjih petnaestak godina na Poljud dolazile samo u prijateljskim utakmicama", napomenuo je nekadašnji sportski direktor Hajduka. "Iskreno, mislim da ovaj Hajduk ima snage proći Unireju. Dobro su startali u prvenstvo, prvi su na tablici, a atmosfera u momčadi je fantastična. To je veliki preduvjet za uspjeh", dodao je.

"I u slučaju poraza od Rumunja, Bijeli će dominirati HNL-om"

Hajduk je prošle godine s istom momčadi djelovao vrlo slabo. Buljan je pokušao odgovoriti zašto... "A teško je to reći. U prošlosti se Hajduka malo i zaustavljalo, a često smo sezonu započinjali s lošim rezultatima.

Tada bi ušli u seriju, rušila se atmosfera, samopuzdanje igrača i onda je kolaps bio neminovan. Ove sezone sve je, srećom, drugačije, a uvjeren sam kako će Hajduk i u slučaju poraza od Unireje dominirati HNL-om u nastavku sezone", za kraj će Iko Buljan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.