Čačić: Da smo pobijedili, ne bi to bilo zasluženo

Foto: Matko Begovic/PIXSELL

HAJDUK i Dinamo odigrali su 1:1 na Poljudu u 14. kolu SuperSport HNL-a. Hajduk je vodio od 27. minute, kad je zabio Marko Livaja na asistenciju Melnjaka. Bruno Petković zabio je za 1:1 u 72. minuti iz jedanaesterca. Stoper Hajduka Awaziem napravio je prekršaj u kaznenom prostoru te je penal dosuđen nakon što je Pajač pregledao snimku. Hajduk je ostao drugi na ljestvici, a Dinamo prvi s osam bodova prednosti.

Čačić: Čestitke Hajduku i mojim igračima

"Moram biti zadovoljan bodom, ali nisam zadovoljan igrom svoje momčadi. Nismo bili svoji, premalo smo trčali. Hajduk je imao inicijativu u prvom dijelu, iako nije puno napravio. Mi smo se digli u drugom dijelu. No da smo pobijedili, ne bi bilo zasluženo. Kad ne krenete od početka dobro, uđete u letargiju. Hajduk je na početku bio agresivniji, no nije nas kaznio. Imamo težak ritam - Milan, Osijek pa Chelsea", rekao je trener Dinama Ante Čačić.

Karoglan: Trebali smo ubiti utakmicu u prvom dijelu

"Prvo poluvrijeme odigrali smo vrhunski. Mislim da smo u njemu trebali ubiti utakmicu jer smo imali nekoliko prilika. Dinamo nam ni u drugom dijelu nije stvorio puno prilika. No ljuti me jer nismo trčali dobro u tranziciju. Naše prvo poluvrijeme bilo je bolje od Dinamovog drugog.

Išli smo na pobjedu, momci su dali sve od sebe. Prvenstvo nije gotovo. Bitno je da se sad skupimo za Goricu. To će biti jako teška utakmica nakon ovakvog pražnjenja. Ostali smo bez nekih igrača. Fossati i Mikanović morali su izaći zbog ozljede", rekao je trener Hajduka za Max Sport televiziju.

Marić: Penal je dosuđen ispravno

"Zadovoljan sam jer je svaka ovakva utakmica za suce izazov. Pohvalio bih suce na ovoj utakmici. Uvijek je izazov odrediti suca za derbi. Sudac je ispravno dosudio kazneni udarac. Awaziemu nije bila namjera igrati loptom, ali je držao suparnika i spriječio ga da uđe u situaciju za gol", rekao je nakon utakmice šef hrvatskih sudaca Bruno Marić.

Toplak: Nisam očekivao ovakav Hajduk ni ovakav Dinamo

"Htjeli smo da bude puno prilika na utakmici, no nismo to dobili. Hajduk je limitirao Dinamo u prvom poluvremenu i trebao je tad i riješiti utakmicu. Nisam očekivao ovakav Hajduk ni ovakav Dinamo, koji se od početka postavio bojažljivo. Hajduk je od prve minute bio pun energije. Dinamu je ovo bilo vjerojatno najlošije poluvrijeme u sezoni", rekao je nakon utakmice za Max Sport Samir Toplak.