TRANSFERI

Calciomercato: Hrvat je novi Haland. Milan ga je propustio dovesti za siću

Foto: EPA

MLADI hrvatski napadač Roko Šimić briljira u dresu juniorske momčadi Red Bull Salzburga, a ove sezone nastupa i za Liefering, drugu momčad tog kluba, te je upisao i debi u prvoj momčadi. Igra sezonu iz snova, a okrunio ju je sjajnim nastupom u polufinalu juniorske Lige prvaka, u kojem je s dva gola i asistencijom gotovo sam izbacio Atletico Madrid i odveo Salzburg u finale.

Ondje on i suigrači nisu imali puno sreće. Benfica ih je pomela s uvjerljivih 6:0 i ostavila bez šanse, ali to nije spriječilo novinare Calciomercata da Šimiću spjevaju niz hvalospjeva. Tako su ga u svom tekstu nazvali novim Halandom i prozvali Milan.

Milan je propustio priliku da ga dovede za samo četiri milijuna eura, nastavlja se u tekstu u kojem se navodi da je velikan sa San Sira bio zainteresiran za dovođenje mladića dok je još bio igrač Lokomotive. U Milanu su računali na to da bi mogli iskoristiti činjenicu da je Dario Šimić, njegov otac, dio skautske službe kluba.

RB Salzburg je imao jasniju ponudu

RB Salzburg je Roku ponudio jasan projekt i put ulaska u prvu momčad vodeći se primjerom Erlinga Halanda, a Lokomotivi četiri milijuna eura, zbog čega je Šimić mlađi danas igrač koji radi razliku u RB Salzburgu, a ne dio Milanovog tima. Milan ga i dalje prati, zaključuje se.

Šimić je ove sezone zabio 13 pogodaka za Liefering te je trenutačno četvrti strijelac druge austrijske lige. U Ligi prvaka mladih bio je strijelac šest puta, kao i za Hrvatsku U-21 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.