Calloway prema Himkiju, Veličković potpisao za Real!

KOŠARKAŠKI klub Real potvrdio je informaciju o dolasku u njegove redove srpskog krilnog centra Novice Veličkovića, koju je objavila i Radio Marca.

Novica Veličković, koji je ove sezone u glasovanju trenera momčadi koje su nastupale u Euroligi dobio trofej Rising Star, za najveću zvijezdu u usponu, imao je ugovor s Partizanom do 2010. godine, no, beogradski klub odlučio ga je pustiti godinu dana prije isteka ugovora.

Ne zna se koliko će Real platiti za odštetu Veličkovića koji je potpisao na dvije godine, s mogućnošću produljenja na još jednu. Ettore Messina, novi trener Reala, Veličkovića je postavio na prvo mjesto želja u prijelaznom roku.

Calloway iz Cibone prema Himkiju

Prema pisanju ruskih medija, američki košarkaš Cibone Earl Calloway (26) sljedeće će sezone zaigrati u Himkiju, finalistu Eurocupa i viceprvaku Rusije.

Ovaj 190 centimetara  visoki playmaker Cibone bi narednih dana s Himkijem trebao potpisati jednogodišnji ugovor vrijedan oko 600.000 dolara uz mogućnost dodatnog jednogodišnjeg produljenja na kraju sezone.

Calloway je prošle sezone bio jedan od boljih Ciboninih igrača, te je uvršten u najbolju petorku NLB lige s prosječnim učinkom od 11.2 koševa i 3.2 asistencije. Ali nakon što je nedavno trener zagrebačkog kluba Velimir Perasović izjavio da ga nema u svojim planovima za sljedeću sezonu Calloway je odlučio promijeniti klub.

U Euroligi je Calloway ostvarivao prosjek od 12.7 koševa i 2.8 asistencija po utakmici, a u hrvatskom je prvenstvu upisivao 9.8 koševa i 3.9 asistencija po utakmici.

Himki će sljedeće sezone debitirati u Euroligi budući da je dobio specijalnu pozivnicu, ali će morati hitno rješiti problem svoje Himki Arene čiji je kapacitet (3.500 mjesta) ispod donje granice (5.000 mjesta) koje zahtjeva najelitnije europsko klupsko košarkaško natjecanje. Stoga se realnim čini da će Himki svoje domaće utakmice sljedeće sezone igrati u dvorani moskovskog CSKA-a ili pak Dinama.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.