Capello najbogatiji trener prijavljen u Velikoj Britaniji

S OSOBNIM bogatstvom procijenjenim na 34 milijuna funti, izbornik engleskih nogometaša Fabio Capello predvodi listu najbogatijih trenera s trenutačnim prebivalištem u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Popis je objavio Sunday Times u svome tradicionalnom pregledu najbogatijih, u izdanju za 2010. godinu.

Većinu je svoje imovine 63-godišnji Talijan zaradio radeći u talijanskome (Milan, Roma i Juventus) i španjolskom (Real) klupskom nogometu. Trenutačno kao engleski izbornik radi za godišnju plaću od 6,5 milijuna funti.

Na drugom je mjestu menadžer drugoligaša Ipswicha Roy Keane, koji svoje bogatstvo (30 milijuna funti) u ovom trenutku  velikom većinom može zahvaliti ne tako davno završenoj igračkoj karijeri.

U svakom slučaju, Keane je na ljestvici ispred svog nekadašnjeg trenera u Manchester Unitedu, Alexa Fergusona. Škot koji i dalje obnaša svoju dužnost procijenjen je na 24 milijuna funti.

U Topu 10 dominiraju strani treneri, pogotovo Talijani pa tako četvrto i peto mjesto pripadaju treneru Chelseaja Carlu Ancelottiju odnosno irskom izborniku Giovanniju Trapattoniju. Arsene Wenger nalazi se na šestom, a Rafa Benitez na devetom mjestu.

Sunday Times, lista najbogatijih nogometnih trenera u Velikoj Britaniji i Irskoj:

1. Fabio Capello, Engleska, 34 milijuna funti

2. Roy Keane, Ipswich Town, 30 

3. Sir Alex Ferguson, Manchester United, 24 

4. Carlo Ancelotti, Chelsea, 21 

5. Giovanni Trapattoni, Republika Irska, 18 

6. Arsene Wenger, Arsenal, 17 

7. Sven-Göran Eriksson, Obala Bjelokosti, 16 

8. Roberto Mancini, Manchester City, 13 

9. Rafa Benitez, Liverpool, 11 

10. Steve Bruce, Sunderland; Mark Hughes, Manchester City (2008-09); Martin O'Neill, Aston Villa; Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United II; Gianfranco Zola, West Ham United, svi 10 milijuna funti ...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.