Carragher: Tužno je gledati što Casemiro proživljava

Foto: EPA

BIVŠI engleski braniči, a danas stručni komentatori Jamie Carragher i Gary Neville govorili su o Casemiru (32) nakon utakmice Manchester Uniteda i Liverpoola. Podsjetimo, Liverpool je na Old Traffordu pobijedio United 0:3 u trećem kolu Premier lige. Luis Diaz postigao je dva pogotka, u 35. i 42. minuti, dok je treći zabio Mohamed Salah u 56. minuti.

Iskusni veznjak Casemiro pogriješio je na svojoj polovici prilikom oba Diazova pogotka. Brazilac je najprije pogrešno dodao, točno u noge Ryana Gravenbercha, nakon čega je uslijedila kontra iz koje je Kolumbijac poentirao glavom. Sedam minuta kasnije Diaz je oduzeo loptu neopreznom Casemiru, Salah je u sredini ponovno dodavanjem pronašao Diaza, a on iz prve puknuo i pogodio u prvi kut.

Carragher: Tužno je gledati što proživljava

"Moram reći da je malo izgubio samopouzdanje, to se može dogoditi nekome tko je osvojio Ligu prvaka s Real Madridom", rekao je Neville, koji je cijelu igračku karijeru proveo u mančesterskom klubu, bio njegov kapetan i za njega odigrao 598 utakmica.

"Imao je tako sjajnu karijeru, osvojio je sve što se može osvojiti. Tužno je gledati što proživljava", dodao je Carragher, legenda koja je cijelu karijeru odradila u Liverpoolu, gdje je također bio kapetan s ukupno 737 nastupa.

Carragher je, u kontekstu Casemirove druge pogreške, rekao i da se "loše dodavanje uvijek može dogoditi". No, dodao je kako je Brazilac izgledao "slomljeno" prilikom pada.

Grafika: Sofascore

Ten Hag: Casemiro mi je više puta pokazao da ima odličan karakter

Trener Uniteda Erik Ten Hag na poluvremenu je Casemira ostavio u svlačionici i umjesto njega na teren poslao Tobyja Collyera. "Casemiro mi je više puta pokazao da ima odličan karakter. Svi smo vidjeli njegove velike trenutke. Ponovno će nam ih pokazati. U karijeri je osvojio sve što je mogao, i dalje će pomagati momčadi", rekao je Ten Hag nakon utakmice.

Casemiro je u karijeri nastupao za Sao Paulo, Porto te drugu i prvu momčad Real Madrida. Godinama je bio dio sjajne vezne linije s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom i uz njih je osvojio 18 trofeja s Realom. 

United ga je prije dvije godine doveo u transferu vrijednom 70 milijuna eura i od tada je upisao 86 nastupa, 12 pogodaka i devet asistencija te osvojio FA kup i engleski Liga kup. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2026., uz opciju produljenja na još jednu sezonu. Ovoga ljeta povezivalo ga se s bogatim saudijskim klubovima, no ostao je u Manchesteru. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.