koronavirus i nogomet

Carvajal: Igrači su imuni na koronavirus? Leganes: Bez navijača nema nogometa

Foto: Getty Images

ŠPANJOLSKI sindikat nogometaša zatražio je u utorak otkazivanje utakmica prve i druge lige nakon što je dan ranije organizator natjecanja La Liga izvijestio da će se igrati, ali bez publike.

U Španjolskoj, drugoj zemlji u Europi po broju oboljelih od koronavirusa nakon Italije, otkazana su sva nogometna natjecanja osim prve i druge lige.

"Mi, igrači, treneri i osoblje klubova prve i druge lige smo imuni na koronavirus?“, upitao je Dani Carvajal, desni bek Real Madrida, preko Instagrama.

 

U četvrtak će u Madridu biti održan izvanredni sastanak La Lige, španjolskog nogometnog saveza i sindikata nogometaša AFE o nastavku prvenstva.

"Zatražili smo suspenziju svih utakmica, svih liga, u kategorijama za muškarce i žene", priopćio je AFE. Smatra da se nogometaši mogu zaraziti tijekom putovanja, odsjedanja u hotelima i na stadionima bez obzira na to što neće biti publike.

"Bez navijača nema nogometa"

I neki klubovi traže odgodu utakmica.

"Bez navijača nema nogometa", poručio je prvoligaš Leganes preko Twittera.

Nakon što je španjolska vlada pozvala saveze svih sportova na organiziranje utakmica bez publike, La Liga je u ponedjeljak odredila da se dva iduća kola igraju bez publike uz mogućnost produženja mjere na dodatno razdoblje.

Španjolski nogometni savez odgodio je u utorak utakmicu finala španjolskog kupa između Athletic Bilbaa i Real Sociedada zbog širenja koronavirusa pa se ona neće igrati 18. travnja u Sevilli, kako je bilo predviđeno. Novi datum mogao bi biti 30. svibnja, tjedan dana nakon završetka prvenstva.

Odgođena je i utakmica druge lige između Mirandésa i Numancije koja se trebala igrati u subotu pred praznim stadionom u pokrajini Castilla i Leon, jednoj od najpogođenijih koronavirusom.

U Španjolskoj je do sada zabilježeno 2188 slučajeva koronavirusa, od kojih je 49 osoba preminulo, a 183 su ozdravile.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.