Cassano: Mourinho je uništio Romu. Nadam se da se neće vratiti s odmora

Foto: EPA

UMIROVLJENI talijanski napadač Antonio Cassano (40) ponovno je napao Josea Mourinha (60), trenera Rome koja je nakon jedanaesteraca izgubila od Seville u finalu Europa lige. Mourinhu je to bio prvi poraz u finalu nekog europskog natjecanja, a nakon utakmice kritizirao je i vrijeđao suca Anthonyja Taylora.

"Mourinho je rekao da ide na odmor. Nadam se da se više neće vratiti u Italiju. Odvratno, u posljednje dvije godine gledali smo samo tučnjave. Sudjelovao je u uništavanju imidža Rome. Zbog mojih ljudi u klubu nadam se da će otići u Portugalu i da se više nikad neće vratiti u Italiju", izjavio je Cassano za BoboTV.

Cassano također smatra kako je Taylor napravio nekoliko pogrešaka. "Sudac je pogriješio, no tako griješe i igrači kada promaše gol. Taylor se mučio, no sve što je bilo kasnije započeo je Mourinho. Na parkiralištu je dočekao suca kako bi se bunio. Svi smo vidjeli snimke zbog kojih su navijači Rome napali Taylora i njegovu obitelj na aerodromu u Budimpešti", dodao je Cassano.

Cassano je bio veliki talijanski talent koji nikada nije ispunio potencijal. Igrao je za Bari, Romu, Real Madrid, Sampdoriju, Milan, Inter, Parmu i Veronu, a umirovio se 2018. godine. Od tada često komentira nogometna zbivanja, pri čemu je izrazito kritičan pa i prost.

Mourinho i Cassano u svađu ubacili Livaju

Jedna od tema oko koje se prepucavao s Mourinhom bio je i napadač hrvatske reprezentacije te kapetan Hajduka Marko Livaja. Podsjetimo, rasprava je krenula tako što je Cassano na Twitchu, gdje napada brojne nogometne trenere i igrače, prozvao Mourinha. Nazvao ga je glumcem i nulom te je rekao da ga "boli kurac za nogomet". Mourinho mu nije ostao dužan.

"Svatko je slobodan imati svoje preferencije i iznositi kritike. Ali kad je riječ o ljudima poput Antonija, oni su drugačiji. On uživa, a drugi rade ozbiljno. Kritiziranje Rome i Mourinha mu je zabava", rekao je portugalski stručnjak pa je nastavio:

"Cassano je igrao za Romu, Inter i Real. U Madridu ga pamte po jakni, s Romom je osvojio superkup a da nije igrao, a za Inter nije osvojio ni kup Lombardije. Vi znate što sam ja osvojio s Interom, Real Madridom i Romom. On ima problem sa mnom, ja s njim nemam. Reći ću mu samo jedno: Pazi, Antonio, ti imaš 40, a ja 60 godina. Ponekad dođu nekakvi Marko Livaje i onda je teško."

Livaja se sukobio s Cassanom prije 11 godina

Cassano je tvrdio kako nikada nije došlo do fizičkog sukoba njega i Livaje, kada su obojica bili u Interu. No La Gazzetta dello Sport je objavila veliki tekst o Cassanu i Livaji pod naslovom "Livaja: Golovi, udarci šakama i divlji život. Što se dogodilo 2013. u Interovom kampu s Cassanom?" U tom tekstu piše: 

"Marko Livaja nije tip za kompromisna rješenja. Nije jedan od onih koji će okolišati kada vam treba nešto reći. Jose Mourinho to zna, kao što zna i za ono što je općepoznato. Žestok sukob Cassana i Livaje na Interovom treningu u sezoni 2012./13.

Cassano je ispočetka na sva usta hvalio mladog trenera, ali je onda promijenio priču kada je Stramaccioni odlučio momčad za budućnost umjesto na starijima graditi na mladim igračima. Jedan od njih bio je Marko Livaja, Hrvat iz Splita s kojim je kao trener mlade momčadi Intera osvojio Italiju i Europu.

Brzi strijelac dobre tehnike osvojio je juniorsku Serie A te kod Strame dobio mjesto koje je držao Cassano. Zbog toga se on žestoko sukobio s trenerom. Bilo je guranja i uvreda. Pravi šou. No te je sezone došlo do također žestokog i ne samo verbalnog okršaja Cassana s Livajom. U kojem je, kako Mou jasno sugerira, Talijan prošao daleko gore. Jose je tada trenirao Real, ali u nogometnom svijetu se sve zna."