Cavani: Ako me kazne jer sam udario VAR, sudac koji nas je izbacio treba u zatvor

Foto: Profimedia

DVOSTRUKI prvaci svijeta Urugvajci na Mundijalu u Kataru nisu uspjeli proći skupinu. Nakon remija s Južnom Korejom i poraza od Portugala Urugvajci su slavili protiv Gane s 2:0, ali za prolazak skupine nedostajao im je jedan gol, do kojeg nisu došli usprkos mnogim prilikama.

U posljednjim trenucima utakmice Urugvajci su tražili penal, ali VAR se nije oglasio, pa njemački sudac Daniel Siebert nije ni pregledavao snimku. Urugvajske 35-godišnje legende Luis Suarez i Edison Cavani tako su odigrale svoje posljednje Svjetsko prvenstvo, a potonji je bio naročito bijesan.

Prevrnuo monitor

Cavani je po izlasku s terena prošao pored VAR monitora i snažno ga udario, zbog čega se cijelo postolje prevrnulo, a monitor, koji je prema njegovom mišljenju Siebert trebao pogledati i dosuditi penal Urugvaju, završio je na podu.

FIFA bi navodno naknadno mogla kazniti Cavanija, a on je sve prokomentirao u intervjuu uoči utakmice njegove Valencije u španjolskom superkupu: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor. 

Istina je da se moramo dobro ponašati, ali i mi nogometaši smo ljudska bića i na terenu se jako trudimo, zbog čega proživljavamo snažnu strast i razne emocije, pa se znaju dogoditi i ovakve situacije. Moraš i to iskusiti. Ne opravdavam svoj čin, ali trebali bi mi oprostiti."