Ćavar: Prelako se odričemo dobrih igrača

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

HRVATSKI rukometni savez smijenio je danas izbornika Željka Babića i njegov stožer te koordinatora Ivana Balića zbog načina na koji se vodila reprezentacija posljednjih šest mjeseci. Rezultat, četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu, im nije presudio, uvjeravaju u HRS-u i poručuju da Baliću i Petru Metličiću ostavljaju otvorena vrata. Pitanje izbornika riječit će se u sljedećih mjesec dana.

Odluke Saveza naišle su na podijeljene reakcije javnosti, a legendarni hrvatski reprezentativac Patrik Ćavar priznao je da ga smjena nije iznenadila.

"Šuškalo se dosta o tome u zadnje vrijeme. Moje je mišljenje je da Babić nije trebao otići. Onaj tko najbolje može ocjeniti Babićev rad su igrači. Kada su se vratili iz Francuske igrači su redom izjavili da je Babić jako dobar trener i mislim da je to pravo mjerilo", rekao je Ćavar u Dnevniku Nove TV.

"Vidio sam jako dobru Hrvatsku, ali i jako promjenjivu. I prije SP-a sam govorio da je ovo jako dobra reprezentacija, ali nije vrhunska. To se potvrdilo tijekom prvenstva. Da je Zlatko Horvat zabio onaj sedmerac, igrači bi bili heroji, a Babić najbolji trener. Utakmica protiv Slovenije je bila dosta loša i tu mislim da je Babić trebao bolje reagirati, ali nažalost dogodilo se tako kako se dogodilo".

Europsko prvenstvo je sljedeće godine u Hrvatskoj, a tada HRS očekuje medalju. Ćavar tvrdi da Hrvatska trenutno nije na toj razini, ali očekuje da će tada svi igrači biti bolji.

"Sigurno ćemo se uključiti u borbu za medalje. Svako prvenstvo imamo nove mlade igrače, a onih iskusnih koje još imamo nema na tom popisu. To je problem, pogotovo na ovakvim natjecanjima gdje iskustvo može biti od velike pomoći. Prelako se odričemo dobrih igrača. Ne znam zašto", zaključio je Ćavar.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.