Cedevita kod Perasovića za kraj euro-jeseni: Mršić odmara najbolje igrače

Foto: Hina

CEDEVITA večeras zatvara prvu fazu Eurolige utakmicom kod Laboral Kutxe. Hrvatski prvaci opušteno odlaze na gostovanje nakon što su već osigurali plasman u Top 16.

Utakmica protiv Laborala počinje u 20:30 sati. 

"Nadamo se da ćemo bit ravnopravan protivnik. Prvi put ove sezone igramo u Španjolskoj i sigurno se imamo želju predstaviti u najboljem svjetlu. Utakmica nema rezultatski imperativ, a kako nam nakon toga dolazi težak period od tri utakmice u sedam dana, pokušat ćemo malo rasporediti snage da ne bude velikog pražnjenja", najavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

"Već u Laktašima smo pokušali ići u tom smjeru. Ova utakmica je još i lakša što se toga tiče, tako da ćemo sigurno igrače koji su se puno izraubali pokušati malo sačuvati za daljnji nastavak natjecanja. Pokušat ćemo uvesti u formu i u bolji ritam igrače koji su manje igrali i pridonosili rezultatu u dosadašnjem periodu, a znamo da nam je svaki igrač veoma bitan u periodu koji dolazi."

Cedevita je Laboral Kutxu u 5. kolu kod kuće svladala sa 76:67, no bivši izbornik i trener baskijskog kluba Velimir Perasović tražit će osvetu.

"Laboral Kutxa je izuzetno dobra ekipa, jedna od boljih napadačkih ekipa u Europi. Ukoliko uđemo u njihov ritam, to može biti jako loše po nas. Pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu. Znamo kako igraju. Izuzetno su agresivni na obje strane terena, i u obrani i u napadu. Prva opcija im je kontranapad, a druga brzi napad. Moramo im u prvih desetak sekundi ne dozvoliti da dođu do otvorenih šuteva i pokušati ih natjerati da igraju čim duže", dodao je Mršić.

Babić: Imamo obavezu dati sve od sebe

Luka Babić igra odličnu sezonu. U Euroligi je na prosjeku od 10 poena, 5.7 skokova i 2.2 asistencija za 31:05 minuta po utakmici pa je moguće da će upravo on biti jedan od onih koji će sada igrati nešto manje.

"Idemo bez velikog pritiska. Osigurali smo Top 16 u devetom kolu, što je malo tko očekivao. Idemo ondje odigrati što bolje. Imamo obavezu dati sve od sebe da pokažemo da ovo nije bila slučajnost i da se pripremimo za dalje kako bi daljnje utakmice igrali što bolje", rekao je Babić i dodao:

"Uvijek je u Španjolskoj jako dobra atmosfera i pravi košarkaški ugođaj. Veselimo se što će sada biti manji pritisak. Vjerujem da ćemo pokazati ono što najbolje znamo i idemo po pobjedu, kao i uvijek".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.